gaza
Som en konsekvens av detta utnyttjas antalet döda som ett kraftfullt psykologiskt vapen mot fienden, menar P-O Ekdahl. Bild: Ariel Schalit

Har väl inte missats att kvinnor och barn använts som sköldar

Hamas har inte heller byggt några skyddsrum åt civilbefolkningen, däremot tunnlar till sig själva, menar P-O Ekdahl.

ANNONS
|

Replik på ”Stoppa folkmordet och befria Palestina”.

Jag avser inte debattera de fakta, som ni valt och redovisat utgående från ert politiska perspektiv. Det stora problemet i artikeln är er ensidighet att Hamas och palestinaaraberna enbart är offer.

Det har säkert inte missats av någon, att Hamas använt kvinnor, barn och sjukhus som sköldar. Som en konsekvens av detta utnyttjas antalet döda som ett kraftfullt psykologiskt vapen mot fienden - ju fler döda desto större kraftverkan får detta psykologiska artilleri. Samtidigt visar det på en hänsynslöshet mot den egna befolkningen.

Hamas har inte heller byggt några skyddsrum åt civilbefolkningen, däremot tunnlar till sig själva. Där har de nu ytterligare en omgång sköldar i form av gisslan.

ANNONS

Indirekt stöder araber/muslimer i närområdet denna taktik. När Ryssland började bomba Ukraina öppnade EU sina gränser för att ta emot kvinnor och barn. Inget arab/muslimskt land, har sedan oktober förra året tagit initiativ till detta. De har haft gott om tid att göra detta och följa EU:s exempel på solidaritet och erbjuda en tillflykt.

Jag delar helt er uppfattning att det är förfärligt att vuxna och barn dödas av bomber eller svälter ihjäl. Det måste snarast få ett slut. Håller helt med om det.

Jag respekterar er omsorg om de nödlidande, men att ni, utan att redovisa någon som helst reflektion eller kommentar, faller in i det psykologiska tricket att också bli "artillerister" i Hamas krigföring, är något jag förundras över.

P-O Ekdahl

ANNONS