Hundar tandsten, människor tandsten, veterinär
Själv får jag också min tandsten avlägsnad genom skrapning av tandsköterska/tandläkare utan både lugnande eller sövning, menar signaturen. Bild: Jonas Lindstedt

Hundarna har fått lugnande och tandsten har skrapats

Själv får jag också min tandsten avlägsnad genom skrapning av tandsköterska/tandläkare utan både lugnande eller sövning, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”Jordbruksverket vill dra in legitimationen för kritiserad veterinär”.

Jag har också läst om veterinären som riskerar sin legitimation. Enligt artikeln på grund av att han behandlar tandsten på hundar utan söva eller intubera djuret. Under de 40 år jag haft hundar har vid avlägsnade av tandsten alla hundar fått lugnande och tandsten har avlägsnas genom skrapning av olika veterinärer och också av nämnd veterinär i artikeln till full belåtenhet. Själv får jag också min tandsten avlägsnad genom skrapning av tandsköterska/tandläkare utan både lugnande eller sövning.

Men tandsten bör avlägsnas när den finns i mindre mängd och ofta, inte när käken eller tänderna redan är påverkade på hunden. Eftersom man själv får välja behandling och hur ofta och på vilket sätt förstår jag inte de få anmälningarna och att Jordbruksverket över huvud taget behöver befatta sig med någon indragning. Särskilt som det är en sådan stor brist på veterinärer enligt samma jordbruksverk. Kanske beror eventuella brister i journalföringen av djuren på att veterinären prioriterar det praktiska arbetet vilket är tacksamt för oss djurägare.

ANNONS

Sunt förnuft är inte fel

LÄS MER:Tillgång till jourveterinär viktigt för djurägares trygghet

LÄS MER:Bedövning är tillräckligt vid borttagning av tandsten

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS