småfåglar blåmes
Fåglarna som katterna tar är främst mesar såsom blåmes, svartmes, talgoxe men även grön- och gråsiska, grön- och bergfink men även en rödhake och bofink, menar signaturen. Bild: Paul

Jag är ledsen över katternas effektiva dödande av fåglar

Katten-katterna har bevisligen dödat och ätit upp 15 stycken småfåglar ”förutom vingarna” omkring mitt fågelbord som är omsorgsfullt nätat, uttrycker signaturen Trött på fågeldödare.

ANNONS
|

Replik på ”Jägare älskar en god jakt på fåglar”.

Du har totalt missuppfattat min insändare för jag har bara redogjort vad som händer runt mitt fågelbord och är väldigt ledsen över hur effektiva katter är som jägare.

Katten-katterna har bevisligen dödat och ätit upp 15 stycken småfåglar ”förutom vingarna” omkring mitt fågelbord som är omsorgsfullt nätat. Fåglarna som katterna tar är främst mesar såsom blåmes, svartmes, talgoxe men även grön- och gråsiska, grön- och bergfink men även en rödhake och bofink därav min insändare.

Att du beskyller mig för att skjuta och äta småfågel är ju totalt hjärnsläpp, för jag matar mina småfåglar hela vintern och det borde fler göra för de har haft en svår vinter 2023 - 24. Vi befinner oss nu i Sverige och för det första är det totalt förbud att skjuta småfåglar i Sverige.

ANNONS

Vad som är tillåtet i Frankrike tycker jag som du att detta är helt vidrigt, men den lagstiftningen borde EU kunna ändra på eller hur?

Härmed är fler diskussioner om katternas fritt strövande i naturen även under fåglarnas häckningstid avslutat för min del, men jag tycker fortfarande att kattägare har en större skyldighet att se om sina husdjur på ett bättre sätt än att bara öppna dörren morgon och kväll.

Lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter Sveriges riksdag.

1 §/Träder i kraft I:2023-01-01/ Hundar och katter ska hållas under sådan tillsyn och skötas på ett sådant sätt som med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter.

Nu är det dags att handla enligt 1§, fånga in ”fritt strövande katter” kontrollera om katten är id-märkt, om inte = en herrelös katt och okänd ägare, snarast avlivning så katten slipper lida.

Trött på fågeldödare

ANNONS