jägare
Spärra in utekatter, sätt på koppel skriker motståndarna, uttrycker signaturen BMW. Bild: JESSICA GOW / TT

Jägare älskar en god jakt på fåglar

Det serveras fåglar på restaurang i bland annat Frankrike. Så vad ska vi ta oss till med just dessa marodörer? menar signaturen BMW.

ANNONS
|

Replik på ”Utekatter borde inte få gå lösa – dödsmaskin för fåglar”.

Genom århundraden har kattens historia varit kantad av mysticism, getts övernaturliga egenskaper, för att sedermera övergå i hetsjakt och lidande. Romantiken var inte nådig och inte upplysningstiden heller. Hemska djurförsök i olika etapper.

Och så är vi där igen i vår tid som verkar vara undergångens tid med inslag av förljugen romantik i kombination med en gnutta upplysning. Och då lever våra katter återigen farligt och blir anklagade att vara de värsta jägarna i mannaminne.

Spärra in dem, sätt på koppel skriker motståndarna. Men vi måste komma ihåg att Sverige är ett mycket litet land i en världsdel som kallas Europa.

ANNONS

I Europa dödas fåglar i miljontals när de förflyttar sig mellan länder, av ålder men framförallt av fågeljägare som precis som våra jägare älskar en god jakt på just fåglar. Det serveras fåglar på restaurang i bland annat Frankrike. Så vad ska vi ta oss till med just dessa marodörer?

Så där ligger nog vår fyrbenta vänner i lä när det gäller att vara jägare.

BMW

ANNONS