nya fuxernahallen
Ett exempel på hur hallen kommer användas är av Senior sports school, ett ”hälsoäventyr”, menar Elisabeth Linderoth.

Nya Fuxernahallen blir en samlingspunkt för många i vår kommun

Nya Fuxernahallen kommer att bli en fullstor idrottshall med läktare för 150 åskådare. Det blir också tio omklädningsrum, café med pentry och förråd för skol- och föreningsverksamhet, menar kommunchefen i Lilla Edet Elisabeth Linderoth.

ANNONS
|

Replik på ”Nytt ”skrytbygge” i Lilla Edet”.

Hej! Det är ledsamt att läsa att du inte ser värdet av kommunens satsning på den nya Fuxernahallen. Hallen kommer att nyttjas av skolan på dagtid och föreningar på kvällar och helger. På så sätt kommer Nya Fuxernahallen att bli en samlingspunkt för många invånare i vår kommun.

Nya Fuxernahallen kommer att bli en fullstor idrottshall med läktare för 150 åskådare. Det blir också tio omklädningsrum, café med pentry och förråd för skol- och föreningsverksamhet. Vilket öppnar upp för många möjligheter och användningsområden. Ett exempel på hur hallen kommer användas är av Senior sports school, ett ”hälsoäventyr” där kommuninvånare som är 60+ får prova på fysiska aktiviteter genom våra lokala idrottsföreningar.

ANNONS

Det är också så att den gamla idrottshallen inte räcker till. När vi får fler elever på högstadiet de närmaste åren kommer vi inte kunna erbjuda eleverna på Fuxernaskolan den undervisningstid i idrott som de har rätt till, då den nuvarande idrottshallen är för liten. Idag är det även så att de elever som går på Ryrsjöskolan får åka till Tingbergsskolan för att ha idrott, när det hade varit betydligt närmare att låta dem åka till Fuxernaskolan. När eleverna på Ryrsjöskolan sedan börjar på högstadiet på Fuxernaskolan har de redan varit där, vilket också bidrar med trygghet.

Dock kommer den tidigare idrottshallen på Fuxernaskolan bli kvar och kommer fortsatt också att användas då behovet av hallar är så stort.

Nya Fuxernahallen byggs även för att kunna fungera som en så kallad trygghetspunkt, något som innebär att hallen kommer att kunna användas som mötesplats om en större kris skulle inträffa. Byggnaden rustas för att el, värme, vatten och avlopp ska fungera även om de funktionerna slås ut i övriga samhället. Jag hoppas att du nu ser ett ökat värde av hallen och kan glädjas med oss över satsningen.

Elisabeth Linderoth,

kommunchef Lilla Edet

LÄS MER:Har kallats för skrytbygge – så blir nya hallen

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS