Skäms inte för att jag vädrat ut lite unkenhet ur sossepartiet

Gert-Inge gillar inte att jag kritiserade honom för hans medverkan i detta. Han anklagar mig för att ha kört över och hängt ut dessa båda politiker, menar skribenten.

ANNONS
|

Replik på ”Jag har tagit ett tydligt avstånd från utnyttjande av systemet”.

Riksdagsman Jörgen Hellman har lurat svenska staten på över tolv miljoner kronor genom bedrägeri. Gert-Inge Andersson har hjälpt honom till den position, där han kunnat göra det. Detta har jag gett offentlighet åt i insändare 15 november.

Gert-Inge gillar inte att jag kritiserade honom för hans medverkan i detta. Han anklagar mig för att ha kört över och hängt ut dessa båda politiker, och får det att låta som det är jag, som gjort något klandervärt. Jag skäms inte för att jag genom min insändare vädrat ut lite av unkenheten ur sossepartiet. Lite frisk luft i det partiet skadar inte.

ANNONS

I sin insändare är Gert-Inge så finkänslig mot Hellman att han inte ens nämner honom vid namn, men berömmer honom för att han tagit sitt ansvar genom att avgå. Vad är det för ansvar? Jag vill påstå att han varit helt ansvarslös.

Om han hade tagit ansvar, hade han åtminstone svarat på reporterns frågor, i stället för att flyende vända honom ryggen. Han svarade inte i telefon och han öppnade inte heller dörren, när reportern sökte upp honom i hans riktiga bostad. I stället lämnade han sina uppdrag samma dag han blev avslöjad.

Denna person har du aktivt hjälpt att få sitta kvar i riksdagen 2018, trots att det var känt att han under många år dessförinnan missbrukat sitt förtroende.

Efter sina oegentligheter har Hellman dessutom mage att begära att få ut ytterligare 68.000 kronor/månad i inkomstgaranti från riksdagen, tills han uppnår pensionsåldern. Det blir drygt fyra miljoner kronor av skattebetalarnas pengar. Det är hans sätt att tacka för det förtroende väljarna gett honom.

Gert-Inge, du fördömer bedrägeriet i största allmänhet, men så länge du inte fördömer Hellman för hans bedrägliga beteende, har du inte tagit avstånd från det. Det är i handling man visar var man står.

Bertil Borglund

ANNONS

Svar direkt:

Jag anser att jag svarat dig Bertil Berglund på din insändare genom att ta avstånd från allt som kan anses vara olagligt men också det som är tillåtet men etiskt och moraliskt förkastligt.

Jag anser att alla riksdagsledamöter ska följa kompassen som handlar om att inte utnyttja systemen utan företräda väljarna på väljarnas villkor oavsett det är en socialdemokrat eller annan partitillhörighet. Detta ansvaret ligger på den enskilda ledamoten.

Sitta i en valberedning är ansvarsfullt men också en av de viktigaste uppdragen man kan få i en förening eller i ett parti och det ansvaret delar man med många som har möjligheten att nominera. Kan tänka mig att det gäller även i det parti (MP)som Bertil Borglund tillhör.

Avslutningen för min del i denna konversation och med adress till insändarskribenten är följande ”Att vara rättvis är lätt, vara snäll är svårt.”

Gert-Inge Andersson (S)

ANNONS