Vi vill ha en total konsekvensbeskrivning, vad nedläggningen skulle innebära, menar styrelsen i SPF-Södra-Dal.
Vi vill ha en total konsekvensbeskrivning, vad nedläggningen skulle innebära, menar styrelsen i SPF-Södra-Dal. Bild: Helena Eriksson

Vi accepterar inte en nedläggning av restaurang Solrosen

Vi vill ha en total konsekvensbeskrivning, vad nedläggningen skulle innebära, menar styrelsen i SPF-Södra-Dal.

ANNONS
|

I ett reportage i TTELA, framkommer det att samhällsbyggnadsnämnden i Vänersborg, har på förslag till 2024-års budget, om en nedläggning av restaurang Solrosen i Brålanda.

Under många år lagade Solrosen mat och distribuerade den till Frändefors äldreboende och till övriga besökande i dess omgivning. Denna service försvann, med stort missnöje, för flera år sedan. Är det nu dags för Solrosen i Brålanda att läggas ner? De äldre boende får idag betala stora delar av sin pension för mat, boende, omsorg och övriga utgifter för sin vistelse på ett äldreboende. Vi vill ha en total konsekvensbeskrivning, vad nedläggningen skulle innebära.

ANNONS

Kan maten bli bättre och billigare än vad den nu är? Kommer kostnaderna för att distribuera ut maten till berörda i äldreboenden med omnejd, bli billigare och bättre? Är det alltid ytterområden, Frändefors och Brålanda i Vänersborgs kommun, som ska omfattas av neddragningar i budgeten?

SPF-Södra-Dal accepterar inte en nedläggning av restaurang Solrosen för äldreboende i Brålanda.

Styrelsen SPF-Södra-Dal

genom Birgitta Sahlbom Viuhko

LÄS MER:Nedläggningshotet: ”Reagerade med bestörtning”

LÄS MER:Trista och tråkiga besparingsförslag i Brålanda

ANNONS