lilla edets bibliotek
Även bibliotekslagen säger att biblioteken ska bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning och det försöker vi att tillgodose på olika sätt, menar kulturchef Marit Foss Fredriksson.

Vi tar med glädje emot ditt förslag på läsning i bokcirklar

Ibland har bibliotekarien bestämt vilka titlar som deltagarna ska läsa, och som inte funnits på deras önskelista som ”Vattnets sötma” av Nathan Harris, menar kulturchef Marit Foss Fredriksson.

ANNONS
|

Replik på ”Biblioteket borde locka med ”fulkultur” för att få vuxna att läsa”.

Så roligt att du är lässugen och kommer med önskemål till bibliotekets bokcirklar.

Att som bibliotek bjuda in till bokcirklar är ett av många sätt att locka till läsning och är en del av det läsfrämjande uppdraget. Även bibliotekslagen säger att biblioteken ska bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning och det försöker vi att tillgodose på olika sätt, både vad det gäller inköp av litteratur och genom olika aktiviteter som till exempel att läsa böcker tillsammans.

Formen för bokcirklarna har varierat genom åren. Ibland har bibliotekarien bestämt vilka titlar som deltagarna ska läsa, och som inte funnits på deras önskelista, men som efter läsning och i samtal och diskussion med andra givit en positiv läsupplevelse. Vilket var precis fallet i nämnda ”Vattnets sötma” av Nathan Harris. Andra gånger har bokmedlemmarna bestämt vilka böcker som ska läsas gemensamt.

ANNONS

Vi är alltid öppna för förslag från våra besökare när det gäller bokcirklarnas utformning men även andra aktiviteter och evenemang som arrangeras. Just nu planerar vi för vårens bokcirklar och tar med glädje med ditt förslag.

Hoppas att vi får möjlighet att välkomna dig och andra lässugna till biblioteket och vårens kommande bokcirkelträffar - håll utkik på kommunens webbplats och i Kulturhuset Edens programblad.

Marit Foss Fredriksson,

kulturchef Lilla Edets kommun

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS