Vilka ska vi tacka för dagens elsituation?

Sant, men inte heller en felaktigt styrd energiförsörjning av en gammal regering luktar, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”Tack Ulf, Ebba, Johan och (?) Jimmy”.

"Som sagt, jag tackar för pengarna, men detta kunde ni skött bra mycket bättre", menar en insändare som kritiserar hur elstödet har skötts av den nya regeringen.

Insändaren fortsätter med att citera en romersk kejsare, "pengar luktar inte". Sant, men inte heller en felaktigt styrd energiförsörjning av en gammal regering luktar. Brist på el. Risk för strömavbrott. Stoppade kraftledningsbyggen. Dåligt skött energiförsörjning.

Visst, en ny regering kunde haft en väl utarbetad och perfekt plan för elstödet. Men, hur väl planerad var förra regeringens plan för energiförsörjningen? Där fick MP, som knappt hade några röster, styra hur den viktiga elförbrukningen skulle se ut. Centern fick sitt tillgodo när kärnkraft lades ned och inte några nya kraftledningar fick byggas, det duger med de gamla hette det.

ANNONS

Det som återstod på det dukade bordet var att i en hast få fram ett "elstöd". Frågan är därför inte vem vi ska tacka för elstödet utan vilka vi ska tacka för dagens situation?

Elkund utan illusioner

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS