Jag förstår att Vänsterpartiet och Peter Spjuth nu är överlyckliga att få ingå i styret i Lilla Edets kommun, menar skribenten.
Jag förstår att Vänsterpartiet och Peter Spjuth nu är överlyckliga att få ingå i styret i Lilla Edets kommun, menar skribenten. Bild: Wille Schnorrenberger

Vilken politik som förs spelar mindre roll

Jag förstår att Vänsterpartiet och Peter Spjuth nu är överlyckliga att få ingå i styret i Lilla Edets kommun, menar skribenten.

ANNONS
|

Replik till: ”Det politiska landskapet bjuder på många nya samverkansformer

Jag förstår att Vänsterpartiet och Peter Spjuth nu är överlyckliga att få ingå i styret i Lilla Edets kommun. Det är bara att gratulera er till bedriften att få styra med Moderaterna i Lilla Edets kommun, det är unikt.

Moderaterna styr nu alltså ihop med ditt parti som du nu själv benämner som kommunister i din replik, det är anmärkningsvärt. Lika lycklig som du är att få ingå i styret, upplever jag inte att moderata väljare är, det finns naturligtvis två sidor av myntet.

De lokala företrädarna i styret är naturligtvis lyckliga varje dag de går till banken, de behöll makten och sina arvoden. Vilken politik som förs spelar mindre roll. Det kommer bli ett intressant val 2026, det borde vi kunna enas kring. Flera av investeringarna är nödvändiga men det finns inget ansvar i att låta saker skena iväg och bli dyrare för att man ska ha med allt extra fluff, då ni lovat vissa grupper mer än vad plånboken klarar av.

ANNONS

Det kommer bli intressanta debatter kommande år i fullmäktige när det nu finns ett tydligt styre med allsköns ideologisk blandning. För skattebetalarnas plånbok hoppas jag det går vägen och att ni reder ut det. Jag hoppas att de andra är lika konstruktiva och nyktra i ditt nya samarbete.

Andreas Nelin

oberoende kommunfullmäktigeledamot, Lilla Edet

ANNONS