Biblioteket Vänersborg
Läsa tidningen i lugn och ro på Vänersborgs bibliotek är inte någon lätt match, menar signaturen. Bild: Ulrika Kööhler

Vore lyxigt med gubbabblet – vi har otrevliga ungdomar istället

Biblioteket i Vänersborg har fått besök av mindre trevliga ungdomsgäng som bara kommer dit för att förstöra möbler och skrämma både besökare och personal, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”Gubbarna ger sig inte –babblet fortsätter på bibblan".

Att läsa tidningen i lugn och ro på Vänersborgs bibliotek är inte någon lätt match. På första plan när du kommer in på biblioteket, finns det en så kallad tidningshörna. Det är fullt med tidningar och trevliga magasin att läsa. I denna hörna sitter både ”gubb- och gummaffian” och språkar för fullt. Plus allt stoj och stim som kommer ifrån "andra" våningen bara en halv trappa upp till barnboksavdelningen.

Där har de minsta läsarna chansen att kunna sträcka på benen, leka och småbusa när de får spring i benen. Då har vi tredje våningen – vuxenavdelningen. Det är synd att påstå att det är så tyst och stilla där. Barnens lek hörs dit upp med. Dock inte lika högt. Dessutom har biblioteket i Vänersborg fått besök av mindre trevliga ungdomsgäng som bara kommer dit för att förstöra möbler bland annat samt skrämma både besökare och personal.

ANNONS

Själv tycker jag att det kan vara lite mysigt med småprat, skratt och barnens oftast glada skratt och lek. Det blir lite hemtrevligare då. Men dessa ungdomsgäng som kommer in och beter sig som banditer, skriker otrevligheter till vem som helst. Dem hade jag mer än gärna sluppit ha på biblioteket. Som jag har förstått och upplever Trollhättans bibliotek behöver man inte vara på sin vakt ifall det dräller in ett gäng bråkiga och otrevliga ungdomar som ställer till det för alla. Det tycker jag vore lyx att inte behöva ängslas över om det kommer något gäng och lever rövare. Så det är inte så flott här i ”akademistaden” Vänersborg.

Låt dem prata

LÄS MER:Förstörda möbler och godis överallt – ungdomsgängen härjar på biblioteken

LÄS MER:Stökiga ungdomar kan få biblioteket att stänga tidigare

ANNONS