Trollhättans Stadsbibliotek
De är för snåla att samlas i fiket intill och babbla, menar signaturen. Bild: Jerry Lövberg

Gubbarna ger sig inte –babblet fortsätter på bibblan

Gubbarna träffas dagligen på bibblan för att prata och babbla i timmar till andras förtret, menar signaturen.

ANNONS
|

”Gubbabblet” på biblioteket i Trollhättan fortsätter som en form av gubbdagis. Gubbarna ger sig inte – de träffas dagligen på bibblan för att prata och babbla i timmar till andras förtret. För dem som vill läsa sina tidningar under tystnad.

I arbetarstaden Trollhättan träffas de mer eller mindre begåvade gubbarna på bibblan dagligen för att prata i timmar. De förstår helt enkelt inte att de stör, eller så bryr de sig helt enkelt inte. De är för snåla att samlas i fiket intill och babbla.

Vi som vill läsa tidningen eller en bok på bibblan är trötta på dessa egofixerade gubbpratarna. Varför säger inte personalen till gubbarna så det blir tyst?

ANNONS

I akademikerstaden Vänersborg är det tyst i biblioteket. Där råder vett och etikett – man stör inte! Man pratar inte! Alla vet i Vänersborg att det ska vara tyst på biblioteket så som alla vet i hela världen. Nya biblioteket har dessutom tagit bort bord med flera stolar. Varför? Man vill inte riskera att gubbar från Trollhättan kommer dit och förpestar livet för stadens väluppfostrade akademiker.

Bibliotek ska vara tyst

LÄS MER:Är gubbabblarna som borde flyttas till ett babbelrum!

LÄS MER:Babbelgubbar på bibblan

ANNONS