Doftljusgrundarens hem är till salu – är som ett mindre Disneyland

LYXHUSET: När Michael Kittredge, grundaren av doftljusföretaget Yankee Candle sålde en stor del av företaget lät han bygga ett drömhem med plats för familj och vänner. Förutom flera byggnader finns till exempel fyra tennisbanor, en spelhall, golfbana, en enorm spaanläggning och ett vattenland.

ANNONS
|

I slutet på 60-talet ville tonåringen Michael Kittredge ge sin mamma en fin julklapp – men han hade inga pengar så han smälte ner några kritor för att göra ett ljus till henne. I stället för att ge hennes det övertygade en granne honom att sälja sitt kritljus till henne. För pengarna han tjänade köpte han vax så han kunde tillverka två ljus, ett fick hans mamma och ett sålde han.

Så inleddes historien om ett av världens populäraste doftljusföretag Yankee Candle.

1998 sålde Michael Kittredge majoriteten av sitt företag för mycket pengar. De använde han sen till att resa runt jorden, köpa sportbilar, dricka vin som kostade över 200 000 kronor flaskan och att bygga ut sitt hem i Massachusetts, skriver bostadssajten Toptenrealestatedeals.

ANNONS

För tre år sedan gick Michael Kittredge bort och nu säljer sonen fastigheten för 260 miljoner kronor.

För köparen väntar en spektakulär och stor bostad för hela bostadsytan är på närmare 12 000 kvadratmeter fördelade på flera hus och med totalt 16 sovrum och 25 badrum. På området ska det finnas så många som åtta fastigheter.

Huvudbostaden är på 2 300 kvadratmeter och har bland annat fem sovrum, elva badrum, kontor med glasväggar, ett vardagsrum med bar som ligger på två våningar, två kök, fyra matsalar varar en av dem ligger vid den stora vinkällaren. Det finns också elva öppna spisar varav en av dem finns i ett av badrummen. Dessutom finns ett biorum med tio platser.

Kök och barer finns i flera av de andra byggnaderna med.

Vattenpark och spelhall

På tomten finns flera gästhus, en spaanläggning på över 5 000 kvadratmeter med flera gym, massageområden och omklädningsrum, bastur och ångbad. Det finns även en inomhustennisbana med sittplatser, en bar och en basketplan. Där ligger också en utomhuspool med soldäck och en bar, en niohåls golfbana och tre tennisbanor.

Där är även en scen där artister som Hall & Oates, The Doobie Brothers, KC and The Sunshine Band, och Eric Burdon & The Animals uppträtt genom åren.

ANNONS

Men det roliga tar inte slut där. Den enorma tomten har också en stor inomhusvattenpark som är inspirerad av Bellagio hotel i Las Vegas med palmer, pooler, vattenrutschbanor, små öar och en grotta. Enligt ett av Kittredges barn användes vattenlandet flitigt av familjen och dess besökare. När Kylie Kittredge fyllde fyra år hade hon sitt barnkalas där och alla var utklädda till sin favoritfigur från den tecknande barnfilmen ”Den lilla sjöjungfrun”.

På tomten ligger en stor spelhall på två våningar där unga som gamla kan roa sig i timmar. Där finns till exempel flipperspel, airhockey, basketspel, biljard, enarmade banditer och arkadspel, där ligger även en bowlinghall med tre banor.

Kittredge samlade som sagt på sportbilar och på tomten är det byggt två stora tempererade bilhallar med plats för 80 bilar.

Allt det här och lite till får man som sagt betala 260 miljoner kronor för.

LÄS MER:Sagoslott till salu för 600 miljoner kronor

LÄS MER:Miljardhus med iskallt vodkarum och nattklubb till salu

LÄS MER:Kat Von D säljer sitt unika hus i LA

ANNONS