Stenhaga närmare ett övertagande av Saabfabriken

Det har varit tyst från Stallbacka sedan mötet med en hemlig investerare för fem veckor sedan. Enligt den nya fastighetsägaren, Svante Andersson på Stenhaga Invest, går processen fortfarande framåt.
Nevs skyltar har monterats ned på vägarna in till området, men några nya har inte kommit upp.

ANNONS
|

Nevs stora skyltar in till området har monterats ned på vägarna in till Stallbackaområdet. Samtidigt är den nya ägaren av den tidigare Saabfabriken, Stenhaga Invest, ett steg närmare att ta över.

– Det händer grejer här hela tiden. Det är klart med Lantmäteriet, nu ska beslutet bara vinna laga kraft, säger Stenhaga Invest vd Svante Anderson.

Entreprenören Svante Andersson har köpt 80 procent av Nevs fastighetsbolag som äger fabriken och kontor på Stallbacka. Målet var att affären skulle vara helt genomförd den 1 juni.

– I bland tar det längre tid än vad man räknat med men det får ta den tid det tar, säger Svante Andersson.

ANNONS

Fastighetsägaren: ”Det går åt rätt håll”

Även förhandlingarna med en europeisk investerare som skrivit på en avsiktsförklaring om att köpa Emily- och Pons-projekten av Nevs, samt tillverkning av bilar i Stallbackafabriken har dragit ut på tiden.

– Det är frågor som Nevs får svara på men det är stora processer, stora företag som ska in på stora ytor. Det går inte bara att träffas en gång så är allt klart. Jag tycker det går åt rätt håll och hela tiden framåt, säger Svante Andersson.

Han har kontakt med ett stort antal intressenter som är intresserade av olika verksamheter i fabrikslokalerna.

Att Nevs plockat ned skyltarna tycker han inte är speciellt anmärkningsvärt.

– De ska ju inte vara kvar, så det är väl inget konstigt med att skyltarna tas ned.

Saab-skyltar blev Nevs-skyltar

Det återstår att se om några nya skyltar kommer sättas upp framöver, till området som omfattar fabriken samt den tekniska avdelningen, där bland annat elbilsföretaget Polestar nu har etablerat sig. Tidigare stod det Saab på de klassiska skyltarna innan de byttes mot Nevs.

I dag finns bara fundamenten kvar.

På den stora fabriksbyggnaden står det fortfarande kvar Nevs på fastigheten, och på porten in till anläggningen som Stenhaga håller på att ta över finns också Nevs-skylten kvar än så länge.

ANNONS

Affären som Stenhaga håller på att genomföra med Nevs omfattar en fastigheten på 320 000 kvadratmeter, 800 000 kvadratmeter mark samt inventarier och maskiner. Svante Andersson har tidigare lyft fram infrastrukturen med närhet till vägar, järnväg, båttransporter på älven samt flygfältet.

TTELA har sökt Nevs vd Nina Selander för en kommentar.

LÄS MER:Trollhätteföretaget tar över Saabs gamla provbana

LÄS MER:Trollhättan satsar på industricampus på Stallbacka

LÄS MER:Uppgifter: Nevsaffär kan vara nära

LÄS MER:Efter Nevs-besöken – fastighetsägaren positiv

LÄS MER:Fastighetsägaren om Nevs hemliga investerare: ”Kommer bli biltillverkning på Stallbacka”

ANNONS