Fredrik Hofflander, chefredaktör på TTELA.
Fredrik Hofflander, chefredaktör på TTELA. Bild: Sara Johari

Jag är TTELA:s nya chefredaktör – nu ska vi bli större än Aftonbladet

Hej Trollhättan, Vänersborg, Mellerud och Lilla Edet! Nu är jag på plats på min nya arbetsplats – och jag ser fram emot att prata eller mejla med just dig.

ANNONS
|

De flesta av er har förmodligen någon gång upplevt känslan av att vara ny på jobbet. Att inte känna folk, vara rädd för att säga fel på någons namn, inte riktigt kunna rutinerna. Och inte ha en aning om hur det funkar med de klassiska laminerade skyltarna med budskapen ”REN DISK!” och ”SMUTSIG DISK!”.

Så där är det för mig just nu. Sen i tisdags i förra veckan är jag ny chefredaktör och ansvarig utgivare för TTELA. Det är en ära, ett nöje och ett extremt spännande uppdrag.

Älskar lokal journalistik

Varför har jag fått jobbet? Det här blir förstås gissningar, men jag tror att det bland annat beror på att jag ÄLSKAR lokal journalistik. Jag har faktiskt aldrig arbetat med något annat i mitt vuxna liv. Jag brinner för både bra berättelser och skarpa avslöjanden – och jag tycker att det är det roligaste som finns att läsa andras texter och komma med såväl jobbiga synpunkter som oreserverade applåder.

ANNONS

De senaste åren har jag varit chefredaktör på TTELA:s (lilla)systertidning Mölndals-Posten. I den rollen har jag kunnat studera TTELA lite från sidan och jag har många gånger verkligen gillat vad jag sett. På redaktionerna i Trollhättan och Vänersborg finns en djupt liggande journalistisk kompetens, en vilja att testa nytt och inte minst en väldigt stark förankring i de fyra kommuner vi bevakar.

Vi närmar oss Aftonbladet

När jag skriver dessa rader har jag precis mottagit ett glädjande kvitto på att allt detta inte bara är mina subjektiva upplevelser. I opinionsföretaget Novus senaste mätning är TTELA nu väldigt, väldigt nära att gå om Aftonbladet i det som vi branschnördar kallar digital räckvidd.

Aftonbladet klockar in på 40,5 procent i Trollhättan, Vänersborg, Mellerud och Lilla Edet, medan TTELA ökar till 38,5. Bara som en jämförelse: När samma mätning gjordes för ett och halvt år sedan var gapet tre gånger så stort.

Bra lokal journalistik

Aftonbladet är en branschbjässe som är bra på nästan allt, en oerhört tuff medtävlare såklart. Men vi har något som inte de har – nämligen vass, nära, engagerande och angelägen lokal journalistik.

Det gläder mig oerhört att ni blir allt fler som upptäcker det. När nästa mätning görs till våren tror jag att vi är förbi Aftonbladet. Vill du hjälpa oss? Hör av dig till mig och ge oss ett riktigt bra nyhetstips – eller berätta vad du vill läsa mer eller mindre av. Jag lovar att svara snabbt, både i telefon och på mejl!

ANNONS

LÄS MER:Fredrik Hofflander ny chefredaktör för TTELA

ANNONS