Arkivbild på skogsbrand i Hjärtum, SBRF:s tankbil är ute och släcker.
Arkivbild på skogsbrand i Hjärtum, SBRF:s tankbil är ute och släcker.

Räddningstjänsten tas över av Storgöteborg

Från den 1 januari byter Lilla Edet, Stenungsund och Tjörn räddningstjänstförbund. Verksamheten tas över av Storgöteborg.

ANNONS
|

Kommunerna Tjörn, Stenungsund och Lilla Edet ingår i dag i SBRF, Södra Bohusläns räddningstjänstförbund. Det förbundet kommer att upplösas från den 1 januari 2023 och kommunerna ingår då i Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG). Detta meddelas på bland annat SBRF:s hemsida.

Räddningstjänsten Storgöteborg är idag ett kommunalförbund bestående av kommunerna Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum. När nya kommuner ansluter måste alla befintliga medlemskommuner godkänna det genom att fatta beslut om en uppdaterad förbundsordning. Den 18 oktober fattades det sista politiska beslutet som innebär att Tjörn, Stenungsund och Lilla Edet blir medlemmar i kommunalförbundet Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG).

– Det är väldigt glädjande att det sista beslutet nu är fattat. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla ett starkt räddningstjänstförbund där vi drar nytta av varandras erfarenheter och spetskompetenser, säger Lars Klevensparr, förbundsdirektör Räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

LÄS MER:Grönt ljus för att söka medlemskap i RSG

LÄS MER:Lilla Edet kan få nytt räddningstjänstförbund

ANNONS