Matmor-Christian om Icas prissänkning: ”Bra lösning”

Ica meddelade på måndagen att de sänker priserna på över 300 varor mellan 5 och 25 procent.
– Det är en bra lösning nu och jag är positiv till detta, säger Christian Palmén som driver Ica Matmor.

ANNONS
|

Basvaror som mjöl och gryn, frukt och grönt samt mejeriprodukter är några av de varor som nu kommer bli billigare på Icas butiker, meddelar matjätten i ett pressmeddelande.

Den lokala Ica-profilen Christian Palmén, som dels medverkat i Sveriges mästerkock, och representerat Ica-handlare i SVT:s program Sverige möts, berättar nu mer om prissänkningen.

– Det handlar om mat man köper ofta, mat man inte klarar sig utan, säger Christian Palmén.

Initiativet tas sedan Lidl förra veckan sänkte priserna på ett stort antal livsmedel. Men enligt Christian Palmén har Ica under en längre period försökt pressa priserna.

– Skillnaden är att vi inte har kommunicerat det lika hårt och offensivt. Nu pratar vi lite mer om det. Sen kan vi inte sänka priserna motsvarande till inflationen, säger han.

ANNONS

Icas prissänkning gäller från och med 11 april

Prissänkningen kommer börja gälla från och med den 11 april och gälla i minst två månader. Enligt Eric Lundberg, vd på Ica Sverige, skapar prissänkningarna förutsättningar för de lokala Ica-handlarna att sänka priser till kunder ute i butikerna.

För Christian Palméns del kommer lönsamheten påverkas, samtidigt som han menar att det är ett sätt att driva försäljningen.

– Jag ser att det är en lösning som är nu. Men vi får se över våra kostnader som vi har och det är något vi kämpar med hela tiden.

LÄS MER:Ica-Christian: ”Bilden av oss är orättvis”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS