Bara en bråkdel av den unika och innovativa journalistik som du kan ta del av på ttela.se. Missa inte sjuksystrarnas coronavloggar, de vloggande studenterna eller någon av våra nyhetssändningar.
Bara en bråkdel av den unika och innovativa journalistik som du kan ta del av på ttela.se. Missa inte sjuksystrarnas coronavloggar, de vloggande studenterna eller någon av våra nyhetssändningar.

Cecilia Frisk: Kan sanningar säljas?

Ja, från mitt perspektiv, som ansvarig utgivare är det precis det som vi på TTELA ägnar oss åt.

ANNONS
|

Låt mig förklara – just denna dag den 3 maj på den Internationella Pressfrihetens dag där vi hyllar och värnar yttrande- och pressfriheten.

Dygnet runt publicerar TTELA olika sanningar från människor, som alla mötts av objektiva och sakliga journalister och redaktörer med en gemensam inriktning att ge en trovärdig bild av händelser här – från både positiva och negativa sammanhang.

LÄS MER:Ambulanssjuksköterskan: ”Känner ångest över hur det ska eskalera”

För att uttrycka det ännu tydligare så ger vi på TTELA dig som läsare, tittare och lyssnare ett kvalitativt journalistisk innehåll, som ingen annan redaktion, Facebook­sida, Instagramuppdatering eller sajt ger i Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet och Mellerud! Det är ett innehåll som jag med stolthet tycker är värt att betala för och som fler i år, jämfört med i fjol också gör!

ANNONS

På ett digitalt näringslivsmöte i Troll­hättan förra veckan gav Mikael Fellenius, vd på Oscarsaktuella Film i Väst, dessutom det glädjande omdömet om TTELA:s innehåll: ”Lokaljournalistik i sitt esse”.

Behöver vårdas och värnas

Pressfriheten tas som självklar av många, och den behöver ändå vårdas och värnas – inte bara av media och när det är valår. Alla gagnas av den, oavsett vilka åsikter du än har. För det är just det som är så viktigt med yttrande- och pressfrihet; att olika personers åsikter och sanningar ska kunna uttryckas fritt och ansvarfullt samt att händelser och beslut ska kunna granskas – med trygg kontroll av en ansvarig utgivare, som ansvarar juridiskt för allt innehåll på både sajt och i papperstidningen. Det är också av yttersta vikt att alla på redaktionen följer de svenska pressetiska reglerna – precis som hos oss!

LÄS MER:Ekar tomt i bilfabriken – vaccination ställs in

De senaste åren har vi jobbat intensivt för att utveckla vårt kvalitetsinnehåll så att det engagerar ännu fler och så att ännu fler ska uppleva sig uppdaterade. Vi har satsat på fler livesändningar – både vid akuta nyhetshändelser, positiva lokala händelser och vid sportevent. Vi har också, i vår lokala innehållssatsning, genomfört fler granskningar och publicerat flera poddar.

Utvidgat redaktionen

TTELA har, som en del av satsningen, de senaste åren utvidgat redaktionen med ännu fler välutbildade och erfarna journalister för att kunna ge ännu mer kvalitativ journalistik! Så klart kostar denna innehållssatsning, vilket gör att du som nöjd uppdaterad prenumerant bara blir viktigare och viktigare för oss.

ANNONS

För att bli ännu mer relevanta behöver vi våga bevaka nya ämnen och frågor, som kan bidra till att öka det lokala engagemanget för det som händer här. För oss alla på TTELA är det avgörande att vi med positiv envishet utvecklar vårt innehåll så att fler prenumeranter väljer att stanna hos oss, liksom att attraherar nya!

Trovärdigt och intressant

Det är också mycket viktigt att våra företagskunder, som köper annonser till både sajt och papperstidning, upplever att vi erbjuder ett trovärdigt och intressant innehåll, vilket vi för närvarande fått flera glädjande signaler både från företagare och prenumeranter om att så är fallet.

LÄS MER:Hon får TTELA:s Integrationspris 2020 Trollhättan

Året var 1993 som den 3 maj utropades av FN till världsdagen för pressfrihet och dagen ska påminna oss alla om en mänsklig rättighet och frihet, som inte kan tas för given på hela jorden. Dagen ska påminna världens makthavare om ansvaret att upprätthålla yttrandefriheten.

Alla mina kloka och proffsiga med­arbetare på TTELA står varje dag året runt upp för pressfriheten – inte bara i dag.

TITTA! LÄS! LYSSNA!

Och tipsa gärna om vad du vill att vi ska bevaka eller granska!

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS