Melleruds Nyheters reportrar Tommy Löfgren och Susanne Emanuelsson hade en hektisk tisdag, precis som chefredaktören Johannes Nilsson.
Melleruds Nyheters reportrar Tommy Löfgren och Susanne Emanuelsson hade en hektisk tisdag, precis som chefredaktören Johannes Nilsson. Bild: Andreas Asp

Premiär för Melleruds Nyheters nyhetssajt: ”Historiskt”

Vid lunchtid på tisdagen föddes Melleruds nya nyhetssajt – som ska bjuda på lokala nyheter dygnet runt, alla veckans dagar.
– Det känns fantastiskt kul, säger Johannes Nilsson, chefredaktör på Melleruds Nyheter.

ANNONS
|

I över 30 år har Melleruds Nyheter levererat nyheter i pappersform till alla som bor i Mellerud med omnejd. Från och med lunchtid på tisdagen finns Melleruds Nyheter även som nyhetssajt.

– Det är faktiskt historiskt, eftersom tidningen aldrig har funnits online på det här sättet innan. Så nu är det bara att köra, säger Johannes Nilsson.

Stampen köpte Melleruds Nyheter

Mediekoncernen Stampen, som ger ut bland annat TTELA, Bohusläningen och Göteborgs-Posten, köpte Melleruds Nyheter i oktober 2022. Kort därefter började planerna dras upp på att komplettera den klassiska papperstidningen med sajt, nyhetsapp och e-tidningsapp.

Johannes Nilsson tror att tidningens trogna läsare kommer att känna igen sig även fortsättningsvis. Men han hoppas också kunna addera ett antal viktiga beståndsdelar i tidningens utbud.

ANNONS

– Nu kommer vi att kunna leverera journalistik dygnet runt, till skillnad från en gång i veckan som har varit fallet fram tills nu. Men vi ska även i fortsättningen vara en tidning om människor, för människor. Som så klart även ska guida kring vad som händer i området och dessutom kritiskt granska makthavare i samhället.

Sajten ska vara för prenumeranter

Än så länge är sajten och e-tidningen gratis, precis som Melleruds Nyheters papperstidning alltid har varit. Men till hösten är tanken att den som vill ta del av det digitala utbudet får betala för en prenumeration.

– Om man läser oss digitalt kan man ju ta del av allt innehåll innan det hamnar i papperstidningen, och en hel del innehåll kommer att vara unikt för sajten. Att vi kan uppdatera direkt vid exempelvis en trafikolycka eller andra typer av nyhetshändelser gör oss mycket mer relevanta digitalt, säger Johannes Nilsson.

Nysatsningen påverkar TTELA

För TTELA:s del innebär Melleruds Nyheters intåg i den digitala nyhetsvärlden sannolikt vissa förändringar framöver.

– Jag tycker det är väldigt kul att våra kollegor i Mellerud har kommit igång med sin nyhetssajt. Och jag är verkligen imponerad av den journalistik som de presterar på sajten. TTELA har bevakat Mellerud länge och envist och det har vi gjort med stor glädje. Men när vår systertidning i Dalsland gör en så här stor satsning är det naturligt för oss att på sikt börja fokusera mer på våra tre övriga huvudorter – Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet, säger Fredrik Hofflander, chefredaktör för TTELA.

ANNONS

LÄS MER:Johannes Nilsson blir ny chefredaktör för Melleruds Nyheter

ANNONS