Fredrik Hofflander, chefredaktör för TTELA.
Fredrik Hofflander, chefredaktör för TTELA.

Fredrik Hofflander: Nu hjälper vi dig som vill läsa TTELA digitalt – välkommen till Folkets hus!

Att läsa tidning digitalt fungerar utmärkt för de flesta – men för andra kan tröskeln in vara lite högre. Nu bjuder TTELA in till en kundträff där du kan få hjälp att komma i gång.

ANNONS
|

Jag tror det var 2011, kanske 2012, som jag öppnade plånboken och köpte min första surfplatta. Jag hade en hel massa tankar kring vad denna märkvärdiga innovation skulle kunna vara bra för, men en av tankarna var lite extra konkret: Jag skulle börja läsa e-tidning.

Jag älskade det direkt. Och kanske älskade jag också känslan av att vara pionjär – för det var man verkligen som e-tidningsläsare på den tiden.

Fler digitala prenumeranter

Nu, över ett decennium senare, är läget helt förändrat. TTELA har sedan drygt ett år tillbaka fler digitala kunder än papperstidningsprenumeranter. Papperspriset har skjutit i höjden och distributionen av tidningar har blivit en stenhård ekonomisk och logistisk utmaning, i takt med att allt fler föredrar att konsumera journalistik digitalt.

ANNONS

Därför blev det till slut nödvändigt för oss att göra en smärtsam förändring. Den 1 november slutar distributionsbolaget VTD att dela ut TTELA:s papperstidning till tio procent av våra prenumeranter. I min egenskap av chefredaktör beklagar jag verkligen detta – klart att jag vill att alla ska få ta del av TTELA i just den form de själva önskar.

Men nu kan vi bara konstatera faktum: Det är inte längre ekonomiskt försvarbart att distribuera tidningen i vissa geografiska delar av vårt område. Vissa adresser på tidningsbudens listor kostar 15 000 kronor per år att leverera tidning till, och så mycket pengar tror vi att det är väldigt få läsare som vill betala i längden. Och framför allt: De pengar som du som läsare betalar vill jag ska gå till journalistik, inte till en allt dyrare distribution.

Kundträffar i Trollhättan och Vänersborg

Tillhör du de tio procent av pappersprenumeranterna som fått ett brev hem om den här förändringen? Vi har tidigare besökt Folkets hus i Vänersborg och haft en kundträff, men nu hoppas jag att du vill dyka upp på våra kundträff torsdagen den 19 oktober i Folkets hus i Trollhättan. Där kommer jag och flera av mina kollegor att finnas på plats för att guida dig in i våra digitala alternativ. Vi hjälper dig med appnedladdning, inloggning och alla de där formaliteterna som behövs för att komma i gång. Sen bistår vi förstås gärna med lite tips för att läsupplevelsen ska bli så behaglig som möjligt också.

ANNONS

För jag lovar, det går faktiskt riktigt bra att läsa tidningen både via vår e-tidningsapp, på vår mobilsajt, i vår nyhetsapp eller varför inte på en vanlig hederlig dator. Som ett extra glädjeämne kan jag berätta att vi nu också lanserat en liten digital glädjebonus för alla oss som älskar korsord, quiz och pyssel – vi uppdaterar innehållet varje dag, exklusivt för prenumeranter, på adressen https://ttela.se/korsord. Allt det där visar vi förstås också gärna när vi ses i Trollhättan!

Anmäl dig på webben

Låter det intressant? För att vi ska kunna hjälpa alla på ett så bra sätt som möjligt vill vi gärna att du anmäler dig och bokar en tid, vilket du gör via https://www.stampenmedia.se/boka. Behöver du hjälp med själva bokningen går det också utmärkt att ringa vår kundservice på 010–471 54 90.

Väl mött!

LÄS MER:Varför förlägga utbildning i e-tidning i centrum av städerna?

ANNONS