Cecilia Frisk , publisher och ansvarig utgivare på TTELA.
Cecilia Frisk , publisher och ansvarig utgivare på TTELA. Bild: Stefan Bennhage

Friska tankar om människor som gör skillnad

Ikväll ska TTELA för fjärde året i rad på Vänersborgsgalan dela ut vårt integrationspris. För mig är det andra året som jag som publisher med stolthet och glädje har förmånen att dela ut priset.

ANNONS
|

Som jag har berättat tidigare rör priset både för TTELA som tidning och för mig personligen ett mycket angeläget ämne, som speglar de värderingar som vi står för och värnar; människors lika värde – oavsett var du kommer ifrån eller hur länge du har bott i Sverige.

Vi vill med priset lyfta fram och belöna förebilder och goda exempel i arbetet för ett integrerat Vänersborg där alla ska ha lika möjligheter. I fjol prisades Röda Korsets medarbetare i Vänersborg, med Marianne Barrljung i spetsen. De fick motta priset tack vare sitt stora hjärta och oändliga engagemang för alla flyktingar på Restad gård.

ANNONS

”Vi gör skillnad och ger aldrig upp. Jag är så stolt. Vi är flera som brinner för detta och utan varandra hade vi inte orkat”

De visar tillsammans där att alla kan bidra till att göra skillnad. När problemen tornar upp sig och orättvisorna i både den lilla och stora världen upplevs som stora brukar jag tänka på den amerikanska presidenten John F Kennedys kloka ord:

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!”

Årets nominerade, som kommer stå på scenen i kväll tillsammans med mig och konferenciererna Camilla Hansson och Erik Torstensson, har också alla fyra gjort skillnad.

Elisabeth Johannesson arbetar med Språkvän Vänersborg, som har parat ihop över 60 nyanlända med etablerade Vänersborgare.

Inam Alghoul som via Starka kvinnors nätverk stöttar och hjälper nyanlända kvinnor.

• Rektorerna Madelene Garwi och Lars Loodh kämpar extra mycket, tillsammans med kollegorna och inte minst eleverna på Tärnans grundskola, som tillsammans kommer från 40 länder och talar 30 olika språk, för barnens rätt till en god utbildning.

För oss på TTELA handlar det alltså om att uppmärksamma goda integrationsinsatser, som har bidragit till ömsesidig förståelse och ökad tolerans mellan människor. Det handlar om insatser som har främjat samarbeten, bidragit till attitydförändringar och ökad kunskap kring hur mångfald i dess olika former är en viktig tillgång. Det handlar också om bidrag till ökade förutsättningar för goda möten mellan människor med olika bakgrunder.

ANNONS

LÄS MER:DIREKT: Häng med på galamingel i Vänersborg

Detta gör de nominerade verkligen varje dag!

Kolla på ttela.se i kväll så kan du följa delar av galakvällen! Där hittar du också intervjuer med de nominerade.

Stolta hälsningar,

Tidigare pristagare:

•Första året då priset delades ut, 2016 var det Gunilla Hogdal, som prisades för hennes stora engagemang och ideella arbete för flyktingar i Vänersborg.

•År 2017 var det fritidsledaren Anna Josefsson, som prisades för sitt stora engagemang för barnen och särskilt för unga flickor i Vänersborg.

•I fjol fick Röda Korsets medarbetare i Vänersborg, med Marianne Barrljung i spetsen, motta priset för tack vare sitt stora hjärta och oändliga engagemang för alla flyktingar på Restad gård.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS