Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/16

Allt klaffade när Olidebron öppnades

Strax efter klockan elva på lördagen, under Brofästen, fälldes lämmarna ned. Och förväntansfulla fotgängare, cyklister och rullstolsburna kunde för första gången passera den nyöppnade Olidebron på riktigt.– Jättefin, man öppnar upp området väldigt mycket så man kan röra sig smidigare. Tillgängligheten blir bättre, tyckte trollhättebon Joakim Lundqvist.

Trots oktoberkylan och att regnet hängde i luften var det många nyfikna som hade samlats för att vara med om det historiska när Olidan knöts ihop med Innovatumområdet via den nybyggda holländska dubbelklaffbron.

Bron invigdes redan 4 september, men från och med i lördags var den officiellt öppen för passering för gång- och cykeltrafikanter.

När väl bommen lyftes tog de flesta med några rejäla kliv sats över bron. På tillbakavägen var det sedan många som stannade till och njöt av de nya vyerna och synvinklarna av området.

– Det lockar nog fler att komma hit och det är bra för stadsdelen. Och så behöver man ju inte två timmar på sig för att ta sig runt, som tidigare, säger Joakim Lundqvist och skrattar.

Under dagen invigdes också Titanic-minnet i form av en dävert, som byggdes på Nydqvist&Holm till det världsberömda fartyget som gick på ett isberg och sjönk i Atlanten. I Konsthallen var det också vernissage för Fyra Trollhättebor, Saabs bilmuseum och Smedjan hade öppet hus och provstationen i Olidan visades hur bra renoveringen lyckats i det förfallna "rucklet" där man förr byggde turbiner.

Läs mer om detta i måndagens pappersupplaga.