Man släpptes av åklagare – nu anhållen för misstänkt misshandel

Vid tretiden på lördagseftermiddagen grep polisen en man i centrala Trollhättan då han misshandlat två kvinnor. Polisen bekräftar nu att det är samma man som under fredagen gripits för olaga hot men som senare släpptes av åklagare.

ANNONS
|

I ett Facebookinlägg skriver polisen i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet om en man som under fredagen 21 maj gripits för olaga hot. Han ska ha hotat folk med tillhygge i centrala Trollhättan och mannen anhölls då av åklagare.

LÄS MER:Man gripen för olaga hot

I inlägget meddelar polisen att mannen under lördagen frisläpps av åklagare och tas med till psykakuten då han uppträder psykotiskt. Mannen släpps men ska senare samma dag gripas för misshandel.

– Han släpptes idag vid ettiden efter beslut av åklagare. Senare vid tretiden har samma person gett sig på två olika kvinnor och misshandlat dessa. Han är precis i detta nu anhållen för misstänkt misshandel i två fall som skedde nära i tid med varandra, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare.

ANNONS

Omskakade

I inlägget på Facebook skriver polisen att mannen uppträtt psykotiskt.

– Det är en person som verkar ha vissa vanföreställningar men jag kan inte gå in på det närmare, i nuläget är mannen anhållen, säger Tobias Land.

Kvinnorna ska enligt polisen inte ha blivit allvarligt skadade fysiskt, men är mycket omskakade av händelsen.

– De är givetvis skärrade, säger Tobias Land.

På söndagsmorgonen berättar polisen att mannen fortsatt är anhållen. Han kommer att höras under dagen och man kommer även hålla kompletterande förhör med vittnen.

På måndagsmorgonen var han fortsatt anhållen.

ANNONS