Regeringen vill sälja Saab Parts

10.30 Regeringen har bett riksdagen om tillåtelse att sälja reservdelsbolaget Saab Parts. - Om priset är det rätta är vi intresserade, säger Nevs Mattias Bergman.

ANNONS
|

Det rapporterar TT som granskat regeringens vårändringsbudget nu på måndagsmorgonen. I den ber man om ett bemyndigande från riksdagen för att få sälja alla eller en del av aktierna i Saab Automobile Parts. – Regeringsbeslutet innebär ett mandat att sälja Saab Automobile Parts, men det är inte aktuellt precis just nu att sälja bolaget, säger Victoria Ericsson, pressekreterare hos finansmarknadsminister Peter Norman (M).

Intresse finns för att köpa reservdelsbolaget, som Riksgälden fick i pant som garanti för ett lån under Saabkrisen. Bland annat ska "Saabs nya ägare" Nevs i Trollhättan vara intresserade av att köpa Parts, som TTELA tidigare rapporterat.

– Det har varit tydligt från början att regeringen inte vill äga Partsbolaget, det var ett reaktivt beslut att bli ägare av Parts. Det är inte så konstigt att man säger att man vill avvakta och få ut så mycket som möjligt, det är det vanliga i en köp-sälj-situation, säger Mattias Bergman, vice vd i Nevs.

ANNONS

– Det finns tydliga synnergier mellan oss och Partsbolaget, vi delar mycket infrastruktur. Om priset är det rätta är vi intresserade, säger han vidare.

ANNONS