Jennie Olsson dömdes till livstids fängelse för mordet på sin kollega. I kväll sänds ett avsnitt av Svenska fall om mordet på tv3.
Jennie Olsson dömdes till livstids fängelse för mordet på sin kollega. I kväll sänds ett avsnitt av Svenska fall om mordet på tv3.

Assistentmordet blir dokumentär

Mordet på den personlige assistenten har blivit tv-dokumentär. I kväll sänder Svenska fall ett avsnitt om det uppmärksammade fallet.

ANNONS
LocationTrollhättan||

På morgonen 4 september förra året larmades polisen till en lägenhet i centrala Trollhättan. På platsen finns en man i 30-årsåldern som avlidit till följd av kraftigt knivvåld. Mannen jobbade som personlig assistent åt lägenhetens ägare och några dagar senare kommer mannens kollega Jennie Olsson gripas misstänkt för mord.

LÄS MER:Livstids fängelse för morddömd kvinna – hovrätten skärper straffet

Hon dömdes senare i Hovrätten till livstids fängelse för mordet. Jennie Olsson har hela tiden nekat till brott och menar att två för henne okända män tvingade henne till lägenheten och att en av dessa utförde mordet. Motivet för mordet ska enligt åklagaren har varit ekonomiskt och Jennie Olsson hade stora spelskulder. I samband med mordet kom hon över brukarens bankomatkort som hon sedan använde för att ta ut pengar.

ANNONS

Mordfallet kommer nu att uppmärksammas i programmet Svenska fall som sänds på TV3 i kväll och som kommer att kunna streamas på Viaplay.

– Det här fallet är ett ovanligt mord på många sätt. Platsen det begicks på, vilket är en arbetsplats, men även motivet. Det är också en väldigt lyckad polisutredning med många begåvade poliser som löste fallet, säger Henrik Söder producent för Svenska fall.

LÄS MER:Hör mordmisstänkta kvinnan i nytt poddavsnitt

I avsnittet kommer man få möta många personer med anknytning till fallet.

– Man kommer få följa hela polisutredningen detaljerat, från att mordet skedde till att hovrättsdomen föll. Man kommer få höra polis, kriminaltekniker, åklagare och vittnenas berättelse kring det som hände och hur man lyckades lösa fallet.

I dokumentären medverkar även TTELA:s reporter Hanna Dahlström.

ANNONS