Den mordmisstänkta kvinnan förhördes i tingsrätten. I det nya avsnittet av TTELA dokumentär om assistansmordet får du höra kvinnans egna berättelse.
Den mordmisstänkta kvinnan förhördes i tingsrätten. I det nya avsnittet av TTELA dokumentär om assistansmordet får du höra kvinnans egna berättelse. Bild: Polisen

Hör mordmisstänkta kvinnan i nytt poddavsnitt

I det nya avsnittet av podden om assistentmordet får du som lyssnare ta del av ljudupptagningar från rättssalen och för första gången höra den mordmisstänkta berätta.

ANNONS
|

Det är en samlad kvinna i svart luvtröja som tagit plats i rättssalen i tingsrätten i Vänersborg.

När advokaten frågar henne om hur hon mår efter att ha suttit frihetsberövad svarar hon:

– Inte jättebra.

LÄS MER:Hör om mordmisstänkta kvinnans sista dagar i frihet

LÄS MER:Mordåtalade kvinnan: Hotades med pistol till brukarens bostad

I september hittades den misstänkta kvinnans kollega, en personlig assistent, mördad hemma hos en vårdtagare. Tekniska spår ledde polis och åklagare till kvinnan i 40-årsåldern. Åklagaren menade att den mördade mannen blev attackerad bakifrån med kniv men mordvapnet har inte hittats.

I det första avsnittet av TTELA Dokumentär om assistentmordet går vi igenom dagen för mordet och dagarna efter och vad kvinnan haft för sig. Bland annat var hon på återvinningsstationen och där hittade sedan polisen betydande fynd.

ANNONS

LÄS MER:Åklagaren: Assistenten attackerades plötsligt bakifrån

– Vi har en ganska bra bild av hur det gått till, har chefsåklagaren Daniel Edsbagge sagt i en tidigare intervju.

LÄS MER:Assistentmordet: TTELA direktrapporterar från rättegången

TTELA har sedan rättegången startat direktrapporterat från tingsrätten. Under torsdagen var det dags för den mordmisstänkta kvinnan att förhöras och ge sin version av vad hon menar hände på brottsplatsen. Och hon medger att hon varit där. Men hon förnekar mordet och berättar om två män som ska ha följt med henne till omsorgstagaren som kvinnan skulle stjäla ifrån. När en av männen mördade den personlige assistenten ska den misstänkta inte ha sett något.

Det första poddavsnittet har redan lyssnats till tusentals gånger. I den andra delen kommer lyssnarna att få ta del av ljudupptagningar från rättegången och för första gången hör vi kvinnan berätta med egna ord.

– Det här är ett ovanligt fall på det sättet att de som det handlar om i det här brottmålet varit kollegor och att mordet har skett på en arbetsplats. Dessutom är det ovanligt att det är en kvinna som misstänks för ett så grovt våldsbrott mot en person som inte är närstående, säger Daniel Gustafsson, reporter på TTELA som bevakat fallet sedan i höstas.

– Vi breddar vår bevakning genom att göra podd och ger våra läsare möjligheten att komma närmare i fallet genom att lyssna på den misstänkta.

ANNONS

TTELA Dokumentär finns där poddar finns. Sök på TTELA Dokumentär i din spelare eller följ länkarna nedan.

TTELA Dokumentär på Spotify

TTELA Dokumentär på Apple podcast

TTELA Dokumentär på Google podcast

TTELA Dokumentär på Acast

ANNONS