Bussar utsatta för stenkastning

Två linjebussar ska under tisdagskvällen ha blivit utsatta för stenkastning av ungdomar på Kronogården i Trollhättan. Nu väljer bussbolaget att tillfälligt dra in flera hållplatser.

ANNONS

Klockan 19.15 på tisdagskvällen gick Västtrafik ut med att linje 23, 24 och 54 inte kommer stanna vid Kronogårds torg och Hovslagaregatan i båda riktningar mellan den 6 april klockan 19:15 till 7 april klockan 03:59. Anledningen är en ”ordningsstörande händelse”.

– Det har varit stenkastning runt bussarna och bolaget som kör där valde att de inte ville fortsätta köra där under kvällen. De tog beslutet precis innan vi gick ut med det på hemsidan, säger Västtrafiks störningskoordinator.

Polisen i Trollhättan bekräftar att det varit någon form av stenkastning och att en patrull är på plats för kontroll.

ANNONS

– Det är två linjebussar som blivit utsatta för stenkastning. Det ska ha skett på Lantmannavägen på Kronogården. Det ska vara en mindre grupp ungdomar, unga killar.

”Inget upplopp”

Enligt patrullens uppgifter ska det klockan 19.45 vara lugnt på platsen.

– Det är inget upplopp, eller något sådant.

Bussen ska inte ha fått några synliga skador av stenkastningen och inga personskador har rapporterats.

Under tiden hållplatserna är indragna är närmaste hållplats Torparegatan, Sädesbingen och OK.

Enligt uppgifter från platsen ska polisens helikopter också vara ute.

Bussbolaget som trafikerar sträckan är Nobina. Enligt bolagets pressjour togs beslutet att dra in hållplatserna relativt direkt efter att den andra bussen blivit utsatt för stenkastningen.

– En gång är ingen gång... Det är förstås den yttersta åtgärden för att skydda våra förare och passagerare. Vi tog det säkra före det osäkra, säger Erik Steijner, på Nobinas presstjänst.

Inga personskador

Det ska enligt uppgift ha smällt till ordentligt i plåten på bussarna, men det finns inga uppgifter om skador – varken på bussarna, förarna eller passagerarna. Det är oklart om det ens funnits några passagerare på bussarna vid händelsen.

– Det är ingen förare som är träffad men man blir ju förstås orolig när det händer något sådant på ens arbetsplats.

ANNONS

Under onsdagsmorgonen är det meningen att sträckan ska trafikeras som vanligt igen, om inget annat sker under kvällen och natten.

– Så ser beslutet ut just nu men fortsätter det vara oroligt så tar vi ett nytt beslut utifrån det, säger Erik Steijner.

Vid klockan 22.30 hade polisens jourhavande förundersökningsledare i Trollhättan inga uppgifter om någon pågående händelse, men sade att polisen kommer försöka ha lite extra koll under natten.

På onsdagsmorgonen berättar polisen att det varit lugnt i området hela natten.

– Även bussarna rullar som vanligt, säger Erik Steijner på Nobinas presstjänst.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS