”För att förstärka vikten av positiva insatser för förbättrad mångfald inför vi nu ett Integrationspris i Trollhättan”, säger Cecilia Frisk, publisher på TTELA.
”För att förstärka vikten av positiva insatser för förbättrad mångfald inför vi nu ett Integrationspris i Trollhättan”, säger Cecilia Frisk, publisher på TTELA. Bild: Stefan Bennhage

Cecilia Frisk: TTELA:s integrationspris införs i Trollhättan

Människors lika värde, oavsett var du kommer ifrån eller hur länge du har bott i Sverige, är oerhört viktigt för oss på TTELA och för mig som ansvarig utgivare.

ANNONS
|

Ett sätt att visa detta är det Integrationspris, som vi delat ut i Vänersborg fem år i rad. Årets pristagare blev simläraren Annelie Andersson, som efter mångåriga insatser för att lära nyanlända att simma, överraskad och med stolta glädjetårar, tog emot priset utanför hemmet i Brålanda.

På väg tillbaka till TTELA efter att ha träffat Annelie slog det mig – varför har vi egentligen inte något Integrationspris i Trollhättan? I en stad med så många utmaningar inom just detta område! Det enda svaret är att nu är det dags att korrigera detta! För att förstärka vikten av positiva insatser för förbättrad mångfald inför vi nu ett Integrationspris i Trollhättan.

ANNONS

LÄS MER:Hon får TTELA:s Integrationspris 2020

När vi rapporterar om och granskar Trollhättans problem med bristande integration och ökande segregation är detta en viktig del av vårt lokala journalistiska uppdrag. En lika viktig del är att lyfta fram och belöna förebilder och goda exempel i arbetet för en integrerad kommun där alla ska ha lika möjligheter – med förhoppningen att dessa ska inspirera andra eldsjälar i Trollhättan till nya insatser.

Och då behöver vi din hjälp med att nominera värdiga kandidater, som är verksamma i Trollhättan och som gör skillnad här.

Gå in på ttela.se och nominera ditt bidrag med en kort motivering – senast fredag 20 november. (Går inte att nominera längre)

En jury på TTELA väljer sedan de tre bästa förslagen, som kommer presenteras hos TTELA och en av dessa blir sedan årets vinnare.

Vill belöna förebilder

• Priset kan mottagas av en privatperson, grupp, förening, företag eller organisation, vars insats har gjort skillnad för integrationen i Trollhättan.

• Vi vill bidra till att uppmärksamma goda insatser, som har lett till ömsesidig förståelse och ökad tolerans mellan människor.

• Det kan handla om insatser som har främjat samarbeten, bidragit till attitydförändringar och ökad kunskap kring hur mångfald i olika former är en viktig tillgång.

ANNONS

• Det kan också handla om satsningar på fler goda möten mellan människor med olika bakgrunder.

Hjälp oss att lyfta fram positiva förebilder, som liksom vi på TTELA , gör skillnad här.

Jag ser fram mot att läsa ditt nomineringsförslag!

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS