Katten Lasse är försvunnen

Katten Lasse har blivit lite av en lokalkändis då han brukar promenera mellan familjens hem i Björndalen till Överby. Nu är dock Lasse försvunnen sedan en vecka tillbaka.
– Det är ju en familjemedlem, det är klart att man blir orolig, säger matten Elin Karlsson.

ANNONS
|

TTELA har tidigare berättat om den rödhåriga katten Lasse som dagligen brukar promenera mellan hemmet i Björndalen till Överby. Han har sin rutt utstakad och är ett omtyckt inslag bland sina favoritaffärer.

Nu är dock den tolvåriga bondkatten försvunnen sedan en vecka tillbaka. Efter en av sina sedvanliga promenader kom nämligen inte Lasse hem.

– Han brukar som mest vara borta i två, tre dagar, säger matten Elin Karlsson.

Hon har gjort en efterlysning i sociala medier och hon har också varit ute och letat i dikena längs med vägen han brukar promenera, dock utan resultat.

– Det är en ganska så trafikerad väg, men han brukar hålla sig till övergångsställena. Men det är varmt ute nu också så han kan ju vara borta längre på grund av det.

ANNONS

Många har hört av sig om Lasse

Elin Karlsson är dock orolig att någon kanske har tagit med sig Lasse hem. Hon berättar att det förra sommaren hände vid ett par tillfällen.

– Det skulle kunna ske igen. Vissa har tyckt att han sett lite eländig ut och velat hjälpa. De vill ju väl, men det blir lite dumt.

Dock har många hört av sig och frågat om Lasse.

– Många snälla personer har hört av sig och frågat om han kommit hem.

Hon berättar också att familjen försöker hålla modet uppe och att man hoppas på det bästa.

– Vi har pratat med barnen om det och så. Det är ju en familjemedlem, det är klart att man blir orolig. Man undrar ju om han fått i sig mat och hela den biten, och att det inte är någon som gjort honom illa, säger Elin Karlsson.

LÄS MER:Katten Lasse promenerar till köpcentrumet – varje dag

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS