Advokat Robert Mjösén är målsägandebiträde för brottsoffrets familj och för brukaren.
Advokat Robert Mjösén är målsägandebiträde för brottsoffrets familj och för brukaren. Bild: Andreas Olsson

Målsägandebiträdet: ”Mycket gott bevisläge”

Även målsägandebiträdet Robert Mjösén vill se livstid som påföljd för assistentmordet.
– Det är en gedigen utredning och vad jag uppfattar som ett mycket gott bevisläge, säger han till TTELA.

ANNONS
|

Robert Mjösén företräder brottsoffrets familj och brukaren, i vilkens hem assistenten bragdes om livet. I sitt slutanförande i tingsrätten argumenterade han för att den misstänkta kvinnan bör dömas på samtliga åtalspunkter som berör hans klienter: mord, grov stöld, bedrägeri och framkallande av fara för annan. Och även han vill se livstid som påföljd med hänvisning till den nyligen ändrade lagstiftningen.

– Det här är ett sådant läge där det numera bör vara livstids fängelse, dels eftersom det rör sig om ett, av allt att döma, oprovocerat överfall och den dödsångest man i vart fall kan tro att brottsoffret känt. Och i och med att ekonomiska motiv måste ligga bakom. Det är sådant som lagstiftaren numera har tänkt sig ska resultera i ett livstidsstraff, säger Robert Mjösén.

ANNONS

LÄS MER:Rättegång tisdag

”Gott bevisläge”

Han säger sig ha dragit samma slutsatser i målet som åklagarna.

– Det är en gedigen utredning och vad jag uppfattar som ett mycket gott bevisläge.

Brukaren och offrets familj har varit med under alla förhandlingsdagar. Rättegången har stundtals varit påfrestande för de anhöriga, säger Robert Mjösén.

– Särskilt jobbigt tror jag att det varit att höra de väldigt tydliga detaljerna om hur hans sista stund i livet har varit. Det har blivit väldigt känslosamt särskilt i de lägena.

Foto på stolen

Familjen har haft med ett inramat foto på offret, vilket stått placerat på en stol mellan familjemedlemmarna.

Varför var det viktigt för dem att ha med fotot?

– Jag tror att de ville visa hur han var, och dels kunna känna att han faktiskt fanns med där i rummet på ett mer påtagligt sätt än att bli pratad om. Nu fanns han ju med i form av ett fotografi också, säger Robert Mjösén.

Den åtalade kvinnan förnekar brott. Dom meddelas fredag 5 mars.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS