Vann ärofyllt pris – med nyöppnade konditoriet

Efter flera meriter inom bagerivärlden har Trollhättebagaren fått ytterligare en. Denna för sitt nyöppnade konditori i Stockholm.
– Vi blev helt chockade, säger Bedros Kabranian.

ANNONS
|

Mitt uppe i degen ber han att få ringa tillbaka om några minuter. Bagaren Bedros Kabranian från Trollhättan har mycket att göra på konditoriet Socker Sucker där han jobbar. Konditoriet som ligger i Stockholm öppnade för bara några månader sedan, men är redan omtalat.

– Jag och Frida Bäcke startade det här tillsammans. Vi jobbade tillsammans för tio år sedan. Vi klickade snabbt och har varit vänner sedan dess. Även om vi har haft våra separata karriärer tills nu, säger Bedros Kabranian.

Planerna för deras bageri och konditori började smidas redan under 2019, men på grund av pandemin kunde de inte öppna förrän hösten 2022.

ANNONS

– Det är en bra lokal som ligger på en adress, en bit från turistgatorna. Vi har alltid velat vara en destination, där folk går upp den där extra backen för att besöka oss.

Ett kvitto på respekt

För några dagar sedan hölls det Svenska gastronomipriset 2023 där restaurangbranschen själva nominerar och röstar fram vinnare i olika kategori. Årets vinnare i kategorin Konditorernas konditori blev ingen mindre än Socker Sucker.

– Vi blev helt chockade. Vi trodde att vi skulle få en trevlig middag med branschkollegor, men så vann vi! Det var jättekul. Frida vann även Konditorernas konditor för andra året i rad och bara det är otroligt.

Duon ser titeln som ett ärofyllt kvitto på respekt och att man har lyckats i sin bransch. De själva förklarar sina bakverk som klassiska och moderna. Visionen för deras verksamhet har alltid varit att höja lägstanivån för bagerier och konditorier.

– Alla har sin stil, men vi vill visa att med känsla och genom att ge den tid produkter förtjänar kan det bli jättebra. Vi har alltid tävlat i detta, så det här är vår standard, säger Bedros Kabranian.

Trollhättebo i själen

För tio år sedan flyttade Bedros Kabranian från Trollhättan. Staden har dock fortfarande en väldigt stor betydelse för honom och hans karriär.

ANNONS

– Det genomsyrar allt. Jag utbildade mig som kock i Trollhättan och jobbade på Butlers. Jag lärde mig mycket om arbetsmoral och smakbild under de första åren. Jag tycker absolut att Trollhättan har påverkat min karriär och även andra delar av mitt liv.

De lovande möjligheterna var anledningen till att han till slut flyttade till Stockholm. Att han har kvar småstadstänket är något han tror har gynnat honom.

– Man sticker inte ut i Stockholm som stockholmare. Det brukar inte ta lång tid innan jag droppar att jag är från Trollhättan. Jag är nog den stoltaste Trollhättebon i exil.

LÄS MER:Bedros bakverk tar honom jorden runt

LÄS MER:Bedros bakverk tar honom jorden runt

LÄS MER:Bedros och Sverige bakade bäst för tredje året i rad

ANNONS