Cabbarna intog Hunneberg

För en stund förvandlades Bergagården till universums mittpunkt när det gäller Saabcabbar. – Fattar inte vad som hände. Bilarna bara strömmade in, säger Stefan Johanzon.

ANNONS
|

Det var under lördagskvällen, efter att programmet på Saab Car Museum Festival rundats av, som det vankades cabbträff med grilltema – fast då mer i kulinarisk form än vad gäller bildelen i fråga – på Bergagården.

Bakom arrangemanget stod en ny sektion inom Svenska Saabklubben kallad ”Mitt i Västra Götaland” där fokus ligger på lite nyare modeller.

– Från 99 Turbo och framåt kan man säga. Nu ordnade vi en grilkväll för de som kör cabriolet, berättar Stefan Johanzon.

Innan det var dags att köra upp till Bergagården på Hunneberg stod en liten tur i området på programmet. Samlingspunkt var Erik Carlssons rondell och uppslutningen överträffade alla förväntningar.

ANNONS

– Hade hoppats på en 20-30 bilar. Men jag fattar inte vad som hände. Bilarna bara strömmade in.

Så småningom kunde 104 ekipage räknas in och efter att konvojen avverkat några mil på vägarna var det dags för matpaus. När TTELA anlände till Hunneberg var parkeringen fylld av Saabcabrioleter från olika epoker.

Mathias Hillerborn körde brorsan Daniels 9-3 cabriolet från 2005 och i baksätet satt sonen Aaron plus dennes kompis Emrik Johansson.

– Hela festivalen är fantastisk, det är häftigt att så många entusiaster från olika länder. Farsan och farfar jobbade på Saab, och det gjorde även jag så Saab känns alltid hemma, säger Mathias.

Uppe vid Bergagården var det bra drag på grillarna och en närmast familjär stämning rådde när TTELA:s reporter insöp atmosfären.

– Bilarna i sig kanske inte är det viktigaste utan det är att ha kul ihop. Människorna runtikring är väldigt trevliga, säger Stefan Johanzon som denna dag färdades i sin 9-3 Aero från 2003.

– Den var med vid lanseringen på Kastrups flygplats. När jag köpte den hade den knappt gått nåt utan stått i en glasmonter som visningsbil.

En annan som sken ikapp med grillglöden var Göran Fredriksson, även han aktiv inom den nya sektionen i Svenska Saabklubben.

ANNONS

I många år arbetade han med PR och marknad på Saab, och han kunde liksom många andra konstatera att intresset för märket fortfarande är starkt.

– Jag har varit på nästan alla festivaler och tror inte att jag tidigare sett så många bilar i så väldigt bra skick, säger han.

LÄS MER:Jakten på en massa bilder på bilar

LÄS MER:Kärleken till Saab fyllde Drottningtorget

LÄS MER:Tvåtaktsfest i Trollhättan

LÄS MER:Stort Saabfirande på torget – Victor Muller på plats

LÄS MER:Victor Muller och Jan Åke Jonsson rockstjärnor på Saab-festivalen

LÄS MER:Sibylla Gustafsson flyttade 23 mil för att få plats med Saabarna

LÄS MER:Gunnar ska köra Ursaaben

LÄS MER:Tusentals följer Caroline och hennes Saab på Instagram

LÄS MER:TTELA tar tempen på Saabfestivalen

LÄS MER:13-åriga Lucaz Harjulas Smurf-Saab – ögongodis på festivalen

LÄS MER:Tre dagars nostalgifest för bilentusiaster

LÄS MER:Världens första Saab är redo

LÄS MER:DIREKT: Saab-festivalen rullar på

LÄS MER:Maria lever med Saabfestivalen – på gott och ont

LÄS MER:"Den optimala boken om Saab”

LÄS MER:DIREKT: Saabfestivalen är igång

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS