Ny lyxyacht passerade Trollhättan och Vänersborg

50 meter lång och tio meter bred smög den lyxiga yachten Triton försedd med såväl hiss som jacuzzi och walk in-kyl under fredagen genom Trollhätte kanal via Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg. Under söndagen glider yachten vidare mot Stavanger – och nu finns chans att se den ännu en gång.

ANNONS
|

Yachten Triton är registrerad på Marshallöarna. Delta Marine, som äger och marknadsför fartyget håller till i Seattle på USA:s västkust. Varför yachten befinner sig i Västsverige har tidningen inte lyckats komma fram till, men under natten mellan torsdag och fredag låg den i hamn i Göteborg för att under fredagen gå uppför Göta älv med det något oklara målet ”Vänern”. Allt enligt uppgifter i sjöfartsappen Wesselfinder.

Fartyget är inte riktigt lika stort som Stardust som gjorde samma resa i augusti 2022, under stor uppståndelse, men imponerar ändå med sina 163 fot – eller 50 meter för oss mindre båtinsatta.

ANNONS

Walk-in-kyl och jacuzzi ute på däck

Enligt Delta Marines hemsida har masterhytten, som är i fullbredd framåt på huvuddäcket såväl vardagsrum, bibliotek som kontor. En hiss tar gästerna från nedre däck till huvuddäcket som även har salong och matsal upp till flybridgen.

Andra detaljer som nämns är en stor walk-in-kyl och -frys, ett rymligt gym och en undervattenskamera i fören och undervattensljus i aktern för att gästerna lättare ska kunna observera havets mysterier. På bilderna syns en jacuzzi ute på däck och ett rejält tilltaget badrum i grön marmor.

Chans att se lyxyachten igen

Det är dock inget som TTELA:s reporter hinner uppfatta efter en språngmarsch över ett för dagen fuktigt Sanden samtidigt som fartyget går under Dalbobron och med god fart fortsätter ut i Vänern strax efter klockan 14. Vid 16-tiden har det redan hunnit upp till Hjortens udde, strax söder om Mellerud.

Under söndagen gled den lyxiga yachten återigen under Dalbobron, på väg mot sin resa mot Stavanger i Norge. För den som vill få sig en skymt av yachten, kommer den troligtvis passera både Trollhättan och Lilla Edet under förmiddagen.

LÄS MER:Därför var lyxyachten Triton i området

LÄS MER:Lyxyachten Stardust passerar slussarna

ANNONS