Två fordon i krock på riksväg 44

En trafikolycka inträffade på riksväg 44 vid Trestad Center på måndagen. En av de skadade har avlidit. Anhöriga är underrättade, meddelar polisen.

ANNONS
|

Larmet inkom vid 13-tiden och fyra ambulanser, polis och räddningstjänst ryckte ut. Två bilar hade krockat, där en av fordonen ska ha kört in i mitträcket på en längre sträcka. Vägen var till en början helt avstängd i båda riktningarna på grund av olyckan.

– Båda förarna har förts till Näl. Det vi kan säga nu är att det har varit en allvarlig olycka, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson vid 15-tiden.

Avled av skadorna

En av de inblandade, en man i 35-årsåldern, avled av skadorna, meddelar polisen senare.

– En man har avlidit. Vi har underrättat anhöriga, säger Peter Adlersson.

Den andra föraren, också han i 35-årsåldern, vårdas för skador i bland annat foten, skriver polisen på hemsidan.

ANNONS

Anmälan upprättad

Olyckan inträffade strax efter en annan olycka på riksväg 44, vid Väne Ryr som berodde på vattenplaning. Vad som orsakat olyckan vid Trestad Center är fortfarande oklart.

En anmälan om grov vårdslöshet i trafik är upprättad och ärendet kommer att utredas av trafikpolisen i Vänersborg.

– Det finns vitten som ska höras och trafikpolisen kommer att göra en utredning. I deras händelserapport finns ingen orsak till olyckan, säger Peter Adlersson.

Orsakade köer

Räddningsarbetet pågick under närmare två timmar och orsakade väldigt långa köer vid platsen. Vid 15-tiden släpptes trafiken åter på i båda riktningarna.

LÄS MER:Bil fick vattenplaning – körde in i mitträcket

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS