OS-guldmedaljören Nils van der Poel kommer snart hem till Trollhättan och då väntar ett stort firande på Drottningtorget.
OS-guldmedaljören Nils van der Poel kommer snart hem till Trollhättan och då väntar ett stort firande på Drottningtorget. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Då ska Nils firas på hemmaplan

OS-guldmedaljören från Trollhättan har ett späckat schema. Men nu har ett datum spikats för när Nils van der Poel ska firas på hemmaplan.

ANNONS
|

Hyllningstal, filmade inslag, musik, flaggor och hurrarop lär vänta Trollhättesonen Nils van der Poel när han återvänder till hemstaden efter sitt legendariska dubbelguld på vinter-OS.

LÄS MER:Nils van der Poel tvåa efter halva allround-VM

Och nu har datumet för firandet spikats. Det blir den sista lördagen i mars klockan 14 som Drottningtorget i Trollhättan får guldglans och kommuninvånare och andra ges tillfälle att gratulera den framgångsrike skridskoåkaren på plats.

– Det är så roligt att alla Trollhättebor äntligen får chansen att välkomna Nils hem och fira hans segrar tillsammans med honom, uppger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund i ett pressmeddelande.

Evenemanget blir också den första större tillställningen som genomförs på Drottningtorget sedan invigningen i december 2019. Planeringen inför firandet är i full gång och bland andra Trollhättans stad och Skridskoklubben Trollhättan slipar just nu på detaljerna.

ANNONS

LÄS MER:Nils van der Poel avslutar sin elitsatsning efter säsongen

LÄS MER:Van der Poels karriär i bilder

ANNONS