OS-guldmedaljören Nils van der Poel kommer snart hem till Trollhättan och då väntar ett stort firande på Drottningtorget.
OS-guldmedaljören Nils van der Poel kommer snart hem till Trollhättan och då väntar ett stort firande på Drottningtorget. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Då ska Nils firas på hemmaplan

OS-guldmedaljören från Trollhättan har ett späckat schema. Men nu har ett datum spikats för när Nils van der Poel ska firas på hemmaplan.

ANNONS

Hyllningstal, filmade inslag, musik, flaggor och hurrarop lär vänta Trollhättesonen Nils van der Poel när han återvänder till hemstaden efter sitt legendariska dubbelguld på vinter-OS.

LÄS MER:Nils van der Poel tvåa efter halva allround-VM

Och nu har datumet för firandet spikats. Det blir den sista lördagen i mars klockan 14 som Drottningtorget i Trollhättan får guldglans och kommuninvånare och andra ges tillfälle att gratulera den framgångsrike skridskoåkaren på plats.

– Det är så roligt att alla Trollhättebor äntligen får chansen att välkomna Nils hem och fira hans segrar tillsammans med honom, uppger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund i ett pressmeddelande.

Evenemanget blir också den första större tillställningen som genomförs på Drottningtorget sedan invigningen i december 2019. Planeringen inför firandet är i full gång och bland andra Trollhättans stad och Skridskoklubben Trollhättan slipar just nu på detaljerna.

ANNONS

LÄS MER:Nils van der Poel avslutar sin elitsatsning efter säsongen

LÄS MER:Van der Poels karriär i bilder

ANNONS