Tom Petterssons svar på kritiken från Samuel Gustafson

Landslagsaktuelle Samuel Gustafson kallade Mjällbys hemmaarena för ”piss-arena”. Ett uttalande som Tom Pettersson hade svårt att ta på allvar.
– Det är inget fel på Strandvallens gräsmatta, säger Trollhättesonen till Expressen.

ANNONS
|

Det hela drog i gång när BK Häckens Samuel Gustafson mötte media efter semifinalvinsten mot Djurgården i svenska cupen. När mittfältaren fick reda på att lotten av hemmaplan i finalen föll på Mjällby AIF och Strandvallen reagerade han.

– Det är vad det är. Det är en piss-arena, såklart. Det hade väl varit mycket bättre att spela här. Den (Strandvallen) är liten och det är dåligt gräs. Det tycker väl alla? sa Gustafson till flera medier som var på plats.

Kort därefter svarade Mjällbys Hasse Larsson på uttalandet i en intervju med Sportbladet:

– Säger man så, då är man en bortskämd slyngel rent ut sagt. Jag vet inte vad jag ska säga... det är för jävla uselt av en spelare som är med i landslaget och har varit utlandsproffs att säga så. Det är dålig respekt mot oss som har mindre arenor. Och Strandvallen är fantastiskt fin i våra ögon. Vi har en plan som är en av Sveriges bästa. Jag tycker att det här var ett riktigt lågvattenmärke, sa sportchefen.

ANNONS

"Hade skämts”

Några dagar senare kom diskussionen återigen upp på tapeten. Den här gången när Tom Pettersson, i en intervju med Expressen, berättade om sina tankar.

– Vi har inte haft någon träning eller samling efter det (uttalandet) men Hasse Larsson red ut i försvar som att någon hade attackerat någon av hans barn som Mjällby är för honom. Han sammanfattade det ganska bra. Nu är finalen två månader bort, jag har personligen ganska svårt att engagera mig i vad de tycker. Det är inget fel på Strandvallens gräsmatta, säger Tom Pettersson till Expressen.

Trollhättesonen menar att han har svårt att ta kritiken på allvar eftersom den kommer från en spelare i ett lag som håller till på konstgräs.

– Du hör ju själv. Hade någon i mitt lag sagt så med de förutsättningarna så hade man skämts, säger Tom Pettersson.

Finalen i svenska cupen mellan Mjällby och Häcken spelas den 18 maj.

LÄS MER:Petterssons succé med Mjällby: ”Bönderna ska spela final”

LÄS MER:Tom Pettersson tillbaka i allsvenskan – klar för Mjällby

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS