Poängstarke backen lämnar för storsatsande Stenungsund

Först Tony Pappila, sedan Erik Fagerlin och nu Hynek Tobola. Stenungsunds HF har vänt sig till spelare i Vänersborgs HC och Trollhättans HC i jakten på att ta sig tillbaka till HockeyTvåan igen.

ANNONS

Stenungsund, Vänersborg och Trollhättan var seriekollegor när grundserien i HockeyTvåan Södra A startade i början av oktober förra året, men sedan tog klubbarna lite olika vägar.

THC drog sig ur seriespelet och tvångsdegraderades medan Stenungsund misslyckades i Kvalserien till Tvåan, och det gör att båda nästa säsong återfinns i HockeyTrean.

Och nu har Stenungsund gått ut hårt för att säkerställa att sejouren där bara blir ettårig.

Först genom att locka till sig liraren och entertainern Tony Pappila från Vänersborg, man fortsatte med Erik Fagerlin från Trollhättan, och sent under onsdagskvällen blev det klart att Hynek Tobola följer efter.

Stenungsund skriver på sin hemsida att den ”Tjeckiske backbjässen blir en förstärkning i toppklass”.

ANNONS

Tobola lämnar Vänersborg efter sju år säsonger där hans poängmässigt bästa var 2019/2020 då han svarade för 48 poäng (13+35) i grundserien.

Den senaste blev det 30 pinnar fördelade på fyra mål och 26 assists.

Pappila en prestigevärvning

Tony Pappila var en av dåvarande klubbchefen Patrik Duretics prestigevärvningar när han hämtades in från Kristianstad i Hockeyallsvenskan, och det blev två säsonger i Brätte Ishall, den första kraftigt förkortad på grund av pandemin.

Statistiken för Pappila i den gulsvarta dressen säger 16 (5+11) respektive 35 (11+24) poäng.

Även THC-fostrade Erik Fagerlin vet var motståndarmålet är beläget och den senaste säsongen var hans poängmässigt bästa sedan han återvände från USA och Long Beach Bombers i WSHL.

Nu snittade han över en poäng per match för THC den senaste säsongen där hans 27 pinnar på 26 matcher fördelade sig på 22 mål och fem målgivande passningar.

Fagerlin hann även med ett kortare (två matcher) gästspel i LN70 och svarade där för tre mål.

Till saken hör att Fagerlin var mycket besviken när beskedet kom att THC drog sig ur seriespelet den senaste säsongen.

– Klubben sa att vi skulle köra hela säsongen, så man känner sig ganska grundlurad, sa Fagerlin till TTELA-sporten när han och de övriga i spelartruppen fick veta om avhoppet i samband med en träning.

ANNONS

Mera från rinken:

Vänersborg har skrivit nya kontrakt med trion Douglas Sundqvist, Hampus Roos och Linus Jonasson.

LÄS MER:Fick diagnosen ADHD – kan äntligen njuta av ishockeyn

LÄS MER:Fagerlin om THC:s beslut: ”Känner sig grundlurad”

LÄS MER:Backgiganten ska skjuta VHC till kvalserien

ANNONS