Varför har Daglig verksamhet öppet?

Varför väljer Trollhättans stad att ha öppet Daglig verksamhet för funktionshindrade? FUB har stängt och även träffpunkter, men inte Daglig verksamhet.

ANNONS

Personal som arbetar där skulle frigöras till andra arbetsuppgifter i omsorgerna. Det fattas ju personal i boenden så där skulle ju personal  från Daglig verksamhet göra nytta.

Till exempel gå på promenader och hjälpa till med sysselsättning i det egna boendet. Även i äldreomsorgen är väl behovet av personal minst lika stort om inte större. I dessa tider med coronasmitta är det väl inte ok att människor från olika boenden i kommunen träffas i grupper.

Bara undrar

Svar direkt:

Vår utgångspunkt är att skydda våra riskgrupper och minimera större samlingar. Vi planerar hela tiden för en resurseffektiv organisation och hur vi kan omfördela och använda personalen i staden på bästa sätt.

ANNONS

Stänger vi ner vissa delar av våra verksamheter så ökar insatserna automatiskt någon annanstans. Det här är en fråga vi jobbar med hela tiden och bedömningar görs flera gånger i veckan.

Jane Johansson,

förvaltningschef omsorgsförvaltningen

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS