Av allt att döma trivs Peter Spjuth väldigt bra med att Vänsterpartiet nu ingår i styret med S, C och M, menar skribenten.
Av allt att döma trivs Peter Spjuth väldigt bra med att Vänsterpartiet nu ingår i styret med S, C och M, menar skribenten. Bild: Stefan Bennhage

Viktigt att partierna står för något eget

Av allt att döma trivs Peter Spjuth väldigt bra med att Vänsterpartiet nu ingår i styret med S, C och M, menar skribenten.

ANNONS
|

Replik till: ”Det politiska landskapet bjuder på många nya samverkansformer

Av allt att döma trivs Peter Spjuth väldigt bra med att Vänsterpartiet nu ingår i styret med S, C och M. Men jag ställer mig själv frågan, som sannolikt många Vänsterpartister i Lilla Edets kommun ställer sig: Vilken konkret sakpolitik har Vänsterpartiet fått igenom för att bli en del av styret? För det kan väl inte vara så att det enda villkoret ni ställde var att ni skulle få lite politiska poster?

Du skriver att det politiska landskapet bjuder på många nya samverkansformer. Jag vill citera David Karlsson, professor i offentlig förvaltning vid Göteborgs Universitet. ”Det är en sak att säga att man gör det tillfälligt under en svår tid för att ta ansvar i en komplicerad situation. Men om man ser det som en långsiktig lösning – vad händer då med de ideologiska motsättningarna? För att demokratin långsiktigt ska fungera är det viktigt att partierna står för något eget.”

ANNONS

Ovanstående citat kommer från en artikel i Dagens Samhälle den 10:e maj tidigare i år, som varnar för de demokratiska risker som uppstår när S och M styr ihop.

Särskilt den sista meningen om att demokratin långsiktigt ska fungera är det viktigt att partierna står för något eget är tänkvärt. Särskilt i Vänsterpartiets fall.

Johan Sösaeter Johansson

ordförande Sverigedemokraterna Lilla Edet

LÄS MER:Vilken politik som förs spelar mindre roll

ANNONS