Therese McDonald: Jag tvingas ta av mig skorna på festen – vem gör så med folk?

Det börjar närma sig festtider i Sverige och bröllop, konfirmationer samt studenter står som spön i backen.

ANNONS
|

Kan knappt krypa ut på sociala medier utan att det finns minst fyra grillfester, möhippor och annat som innefattar stora doser rosévin och bilder som knäppts av i mer eller mindre smickrande vinklar. Älskar det. Finns det något bättre än den där selfien som bockas av efter midnatt när partyt börjar gå in i sin linda och omdömet smulats likt ströbröd till skärvor. Tro inte att det är någon kritik – alla har vi varit på just den där festen där man sett ut som en blandning mellan Boris Johnson och ett paket cornflakes men ändå tycker att en bild eller två är en bra idé.

ANNONS

Chocken när telefonen scrollas på morgonkvisten får kaffet att ringla utmed pyjamasjackan och när blicken fastnar på 103 likes med tillhörande skrattemojis vill i alla fall jag bli mer analog än digital. Det är då man drömmer sig tillbaka mot kameror med filmrullar som tog minst en månad att framkalla och som är en direkt motsats till alla de mobiltelefoner som jag tror tyvärr än idag innehåller bilder på mig som med energi försöker stoppar ner en vattenmelon i byxan. Anledningen med frukt i brallan? Ingen, det kändes just där och då som ett partytrick.

Apropå fest så måste jag dela en fånig grej med er. Ni vet hur förväntningarna slår i taket när det osar bjudning och i duschen innan fest piffas varje liten håla på kroppen och allt ska mummas och parfymeras. Rena och välpressade kläder åker på följt av putsade skor med hår som fixas. En sista glutt i spegeln, en självsäker blinkning och därefter andas det skojigheter.

Väl framme hystar jag choklad och blommor över en rosig värdinna och innan jag hinner säga ”kul att ses” så står jag där med ett glas bubbel i handen och den där supersnygga outfiten jag valt med omsorg är borta med vinden för att jag tvingats att TA AV MIG SKORNA. Vem gör så med folk?

ANNONS

Förlåt mig för en trivial spaning då världen brinner och vi har haft bättre tider MEN det är ändå ingen ursäkt att strippa av folk skorna inomhus. Personligen står jag grindvakt när vi har gäster och vrålar likt en fotbollsklack ”behåll skorna på”… Vi vill inte ha damer som kommer i tjusiga klänningar och herrar i kostym som två minuter senare hasar runt i halksockorna och undrar när det blir fruktstund. Nej, nej – är partystassen på så gäller det även skorna, vinter som sommar – året runt.

Så därför väljer jag att efter denna iakttagelse dela ut ett råd till er älskade studenter när ni välförtjänt om några dagar klappar er på axeln och känner er som vinnare över livet. Vilket fantastiskt jobb ni gjort i tolv år. Många uppsatser, skratt och knasiga selfies senare. Nu har ni hela livet framför er och tänk på att en utbildning är lika lätt att bära som snygga skor. Året om, livet ut.

LÄS MER:Mammas begravning var en glittrande prideparad

LÄS MER:Trodde hon spelade mig ett spratt – men fruns drag var välplanerat

LÄS MER:Oj, konferensen förvandlades till en mänsklig mardröm

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS