Obduktionen klar: Detta kan ligga bakom Amelas död

I mars hittades 24-åriga Amela Kalacs kropp i Nossan efter att sökandet pågått i flera veckor efter hennes försvinnande från Grästorp. Nu skriver NLT att den slutliga rapporten är klar och att det kan röra sig om en olycka.

ANNONS
LocationGrästorp||

Tidigt på måndagsmorgonen den 14 februari anmäldes 24-åriga Amela Kalac försvunnen i Grästorp. Först efter närmare tre veckor senare hittades hon död i ån Nossan strax utanför Grästorp. Nu har polisen släppt den slutgiltiga rapporten efter obduktionen, vilket Nya Lidköpings-tidningen var först med att skriva om.

En teori som polisen har arbetat med sedan tidigare i våras är att hon inte har blivit utsatt för något brott. En teori som i rapporten stärkts.

– Dödsorsaken talar för drunkning och vi har inte hittat något som tyder på att döden har orsakats av någon annan person, säger Niklas Lindström, utredare för grova brott i Skaraborg, till tidningen.

ANNONS

Oklarheter kring hur

En man häktades efter Amelas försvinnande, men i mitten av mars släpptes han och misstankarna om mord eller någon form av brott avskrevs.

– Han kan avföras på den grunden att han inte haft tid och möjlighet oavsett vad hon utsatts för, mer än att han har släppt av henne där, säger Niklas Lindström till NLT.

Det finns enligt polisen oklarheter kring hur hon har hamnat i ån, men troligtvis rör det som om en olyckshändelse som lett till drunkning.

– Att hon inte har några skador och dödsorsaken talar drunkning, så finns det ingen anledning att tro att hon ens varit utsatt för ett brott, säger Niklas Lindström.

Utredningen kommer med stor sannolikhet läggas ner, men än finns inget beslut taget av åklagare.

LÄS MER:Polisen söker försvunnen kvinna i Västsverige – man anhållen

LÄS MER:Sökandet fortsätter efter försvunna Amela, 24

LÄS MER:Polisen bekräftar: Det är Amela som hittades i Nossan

LÄS MER:Uddevallabon om avskrivna misstankarna – satt häktad i 24 dagar: ”Jag är krossad”

LÄS MER:Polisen: Troligen inget brott bakom Amelas död

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS