Katten Lasse har hittat hem igen

Den röda katten som promenerar mellan familjens hem i Björndalen till Överby har blivit lite av en lokalkändis. I elva dagar har han varit försvunnen. Nu har Lasse kommit hem, något magrare och mycket hungrig.
– Det första han gjorde var att han sprang till matskålen, säger matten Elin Karlsson.

ANNONS
|

I fredags berättade TTELA om den röda katten Lasse som då varit försvunnen i en vecka. Katten brukar dagligen promenera mellan hemmet i Björndalen till Överby i Trollhättan. Men efter att matten Elin Karlsson slutat få meddelande från folk som annars brukar se eller erbjuda katten skjuts hem blev hon orolig.

– Till en början trodde vi det var som vanligt, sen när vi slutade få samtal och sms om att folk sett honom blev vi oroliga.

I sociala medier gjorde hon en efterlysning om att Lasse var borta. Varje dag sedan dess har hon gått två till tre gånger om dagen och oron över att Lasse blivit påkörd har blivit allt starkare.

ANNONS

– I går blev jag jätteorolig. Då hörde en person av sig att de sett en påkörd katt men då visade det sig att det var en hare. Vi var jätteglada att det inte var Lasse.

Hittades av butikspersonal

Vid lunchtid på tisdagen fick Elin Karlsson ett samtal från personalen på Hornbach – Lasse var tillbaka och satt nöjt på parkeringen.

– Då kom jag direkt och då låg han där på parkeringen. Först när jag kom skuttade han iväg, sedan ropade jag och då kom han, hoppade in i bilen och la sig på sättet.

Var Lasse har befunnit sig de senaste elva dagarna är oklart. Elin Karlsson tror att han möjligtvis kan ha utökat sitt vandringsområde. Trots den långa perioden hemifrån mår Lasse bra, något mager och väldigt hungrig.

– Det första han gjorde var att han sprang till matskålen, han var vrålhungrig.

Kommer ni våga släppa ut Lasse igen?

– Jag är livrädd att släppa ut honom. Det första jag sa när vi kom hem var: Stäng altandörren!

Men den äventyrliga Lasse kan bli svår att hålla in. Och nu har Elin Karlsson beställt ett gps-halsband för att ha bättre koll på var han befinner sig.

– Det är tveksamt ifall han kommer låta halsbandet vara kvar. Han gillar inte halsband. Annars får vi gå och hämta gps:en.

ANNONS

LÄS MER:Katten Lasse är försvunnen

LÄS MER:Katten Lasse promenerar till köpcentrumet – varje dag

ANNONS