”De som är klara är kvalitetsspelare”

Flera månader kvar till säsongsstart. Men redan nu har Vänersborgs HC:s nystartade damlag nio spelare på plats, och sex-sju till som väntar på kontraktsförslag.
– Jag tror inte det är många division 1-klubbar som är så långt fram som vi är, säger tränare Patrik ”Pinnen” Törnlund.

ANNONS
|

Ni känner till historien vid det här laget. Endast dagar efter att Trollhättefallens HC lade ner sin verksamhet meddelade Vänersborgs HC, den 10 mars, att de startar ett damlag.

– Vi har beslutat att starta VHC:s första damlag. Det ligger i tiden, damhockeyn växer enormt i Sverige och vi måste hänga på, sa klubbens ordförande Bosse Tallbo till TTELA då.

LÄS MER:Vänersborgs HC startar damlag

Det blev startskottet för ett omfattande arbete med att bygga en slagkraftig trupp, som ska stångas mot bland andra Frölunda HC och Malmö Redhawks.

– Det är en tuff serie vi går in i. Både Malmö och Frölunda ”ska gå upp”, vår målsättning är att vara i mitten och störa de större lagen i toppen. Det har självklart mycket med ekonomi att göra men vi har ett ungt lag som kan gå långt med hård och bra träning, säger Patrik Törnlund.

ANNONS

LÄS MER:18-årige Nora Oskarsson blir klubbens första damspelare

Nio namn presenterade

I skrivande stund har arbetet resulterat i att nio namn skrivit på för klubben. En siffra Patrik Törnlund är nöjd med.

– Vår målsättning är att truppen ska vara klar i mitten av maj, vilket känns realistiskt sett till var vi står idag. Jag tror inte det är många division 1-klubbar som är så långt fram som vi är. De som är klara är riktiga kvalitetsspelare, säger han.

Fler namn lär dessutom presenteras snart. Man har sex-sju spelare som är i långt gångna samtal med klubben.

– Vi kommer skicka ut kontraktsförslag till dem. Vi har även kontakt med tre utländska namn, säger Patrik Törnlund.

LÄS MER:Trollhättefallen lägger ned verksamheten

LÄS MER:Trollhättans HC drar sig ur seriespelet – bara veckor innan kvalet

ANNONS