”De som är klara är kvalitetsspelare”

Flera månader kvar till säsongsstart. Men redan nu har Vänersborgs HC:s nystartade damlag nio spelare på plats, och sex-sju till som väntar på kontraktsförslag.
– Jag tror inte det är många division 1-klubbar som är så långt fram som vi är, säger tränare Patrik ”Pinnen” Törnlund.

ANNONS

Ni känner till historien vid det här laget. Endast dagar efter att Trollhättefallens HC lade ner sin verksamhet meddelade Vänersborgs HC, den 10 mars, att de startar ett damlag.

– Vi har beslutat att starta VHC:s första damlag. Det ligger i tiden, damhockeyn växer enormt i Sverige och vi måste hänga på, sa klubbens ordförande Bosse Tallbo till TTELA då.

LÄS MER:Vänersborgs HC startar damlag

Det blev startskottet för ett omfattande arbete med att bygga en slagkraftig trupp, som ska stångas mot bland andra Frölunda HC och Malmö Redhawks.

– Det är en tuff serie vi går in i. Både Malmö och Frölunda ”ska gå upp”, vår målsättning är att vara i mitten och störa de större lagen i toppen. Det har självklart mycket med ekonomi att göra men vi har ett ungt lag som kan gå långt med hård och bra träning, säger Patrik Törnlund.

ANNONS

LÄS MER:18-årige Nora Oskarsson blir klubbens första damspelare

Nio namn presenterade

I skrivande stund har arbetet resulterat i att nio namn skrivit på för klubben. En siffra Patrik Törnlund är nöjd med.

– Vår målsättning är att truppen ska vara klar i mitten av maj, vilket känns realistiskt sett till var vi står idag. Jag tror inte det är många division 1-klubbar som är så långt fram som vi är. De som är klara är riktiga kvalitetsspelare, säger han.

Fler namn lär dessutom presenteras snart. Man har sex-sju spelare som är i långt gångna samtal med klubben.

– Vi kommer skicka ut kontraktsförslag till dem. Vi har även kontakt med tre utländska namn, säger Patrik Törnlund.

LÄS MER:Trollhättefallen lägger ned verksamheten

LÄS MER:Trollhättans HC drar sig ur seriespelet – bara veckor innan kvalet

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS