Martin Falk från Brålanda lämnar allsvenska AIK.
Martin Falk från Brålanda lämnar allsvenska AIK. Bild: EMMA WALLSKOG

Officiellt: Martin Falk lämnar AIK

Det har ryktats sedan förra veckan och nu är det officiellt. Brålandasonen Martin Falk lämnar krisade allsvenska Stockholmsklubben AIK.

ANNONS
|

Redan förra veckan började spekulationer kring att Brålandasonen Martin Falk var på väg bort från krisande AIK, för att istället bli assisterande tränare hos allsvenska serieledarna Malmö FF, något Fotbollskanalen var först med. Nu står det klart att Falk lämnar Stockholmsklubben.

”Vi tackar Martin för hans bidrag i AIK och önskar honom lycka till framöver”, säger AIK:s sportchef Thomas Berntsen i ett uttalande från klubben.

28-åringen från Brålanda är inne på sin andra säsong med AIK, dit han värvades som assisterande tränare efter succésäsongen med division 1-klubben Sandvikens AIK som han ledde till superettan kval.

Men en del har hänt sedan Falk anslöt inför säsongen 2022 till Stockholmsklubben.

ANNONS

Då kom han in för att vara assisterande tränare till Bartosz Grzelak. Grzelak fick sedan sparken i augusti samma år och ersattes under en kortare tid av tidigare spelaren Henok Goitom innan Andreas Brännström fick jobbet som huvudtränare i AIK i början av november 2022.

Vart Falks tränarkarriär går vidare här näst är ännu inte officiellt. Men han har under en tid ryktats till serieledarna Malmö FF.

LÄS MER:Malmö FF uppges försöka värva Brålandasonen Martin Falk

LÄS MER:AIK-tränaren Andreas Brännström om Brålandasonen: ”Mycket bättre än vad jag var”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS