Fredrik Hofflander: Välkomna till TTELA:s quiz – garanterat utan sexskämt

Vad kan vara mer lämpligt en tidig lördagskväll än ett riktigt bra quiz? Jag hoppas att du vill vara med när TTELA ska utse dem som kan mest i hela Vänersborg.

ANNONS
|

Har du något särskilt för dig på lördagskvällen den här veckan? Om inte – då skulle jag bli så OERHÖRT glad om du ville ta med dig nån kompis eller två eller fem och göra mig och TTELA:s nyhetschef Lovisa Meijer sällskap på Aqua Blå i Vänersborg.

Klockan 18 drar vi nämligen igång ett livequiz på stora scenen – och varenda människa som vill får vara med och tävla. Ja, i mån av plats alltså. (Så vänta helst inte till fem i sex.)

Valdebatt och barnintervjuer

Det hör liksom till att vi på TTELA inte bara bevakar Vänersborgs imponerande stadsfestival utan också på olika sätt blir en liten del av den. 2022 ordnade vi valdebatt – jag var inte med själv på den tiden, men jag har hört om svettiga förberedelser, debattglada politiker som sprängde tidsschemat med besked och kanske lite lägre publiksiffror än vad vi hoppades på. (Möjligen var valtemperaturen lite väl låg drygt ett kvartal före själva valet skulle äga rum).

ANNONS

I fjol testade vi ett nytt koncept – vi placerade oss själva i ett tält och lät vuxna helt sonika lämna in sina barn för att de (barnen alltså) skulle bli intervjuade om livet. Slutprodukten blev en färdig artikel och bild per barn, och allt gick såklart rakt ut på TTELA:s nyhetssajt.

En succé, tyckte åtminstone vi. Jag fick äran att göra några av intervjuerna och minns att vi snackade om att vara nykär, om pirret inför att snart börja gymnasiet och om att Nastya är en jäkligt bra youtuber.

Tveklöst en av de bästa arbetsdagarna under hela förra året.

Nyheter och Vänersborg

I år tänker vi ha minst lika kul men vi vänder vi oss till en åtminstone något lite äldre målgrupp. Tanken är enkel: Att utse de som kan mest i hela Vänersborg. Det blir en riktigt go blandning av frågor och ämnen – men som de pr-genier vi försöker vara så blir det förstås ganska många kopplingar till två av de saker som vi på TTELA ska vara riktigt bra på.

Nyheter – och Vänersborg

Själv kom jag i stämning för lördagens hedersuppdrag genom att gå på ett helt annat quiz häromdagen. Jag blev stolt när jag kom på att rebusen ”magnetände, drinktillbehör, britten” blev ”polissiren” – men fick skämmas över att jag inte mindes att det var Irene Cara som sjöng ledmotivet i musikalen Fame.

ANNONS

Jag blev lite generad när quizmastern återkommande drog sexskämt men mer nöjd över mitt lags piffiga lagnamn Quiz and Tell.

Och så blev jag till slut lite lagom förbannad när vi blev fyra i sammanräkningen, just utanför priserna.

Allt som allt en kanonkväll, och jag siktar på att både vi och ni ska få minst lika trevligt på Aqua Blås stora scen på lördagskvällen. Men jag lovar er högtidligt att ni ska slippa både sexskämt och långsökta rebusar. Vi ses!

LÄS MER:Jag är cyklist – nu ska jag berätta vad jag tycker om bilister

LÄS MER:Debatten efter derbyt mellan VFK och VIF gör mig glad

LÄS MER:Jag har träffat företagare, hästar och 100 barn – tack alla!

ANNONS