Världsstjärnan Elton John säljer lyxiga våningen i Atlanta

LYXHUSET: Världsstjärnan Elton John har under sin livstid köpt flera bostäder runt om i världen bland annat i Storbritannien, Frankrike, Italien och i USA. En av dem i USA har han lagt ut till försäljning efter 32 års ägande. Och det är ingen liten våning han säljer.

ANNONS
|

För 32 år sen köpte världsartisten Sir Elton John en etagevåning på våning 36 i ett höghus i Atlanta. Efterhand la han till fem lägenheter till, så nu är bostaden på 1 200 kvadratmeter, och har fyra sovrum och sju badrum, detta enligt TopTenRealEstateDeals.com.

Men nu har han bestämt sig för att sälja sitt första bostadsköp i USA. Skälet ska vara att han inte behöver en bas i USA när han nu slutat turnera. Dock lär han inte bli bostadslös efter försäljningen, då han har flera hem i Storbritannien, USA, Frankrike och Italien.

Förutom de fyra sovrummen finns flera vardagsrum – alla har stora fönster med stadsutsikt precis, som våningens matsal. Hans hem innehåller även bland annat ett galleri, kontor, gym, och massagerum. Och enligt mäklarfirman är det här han förvarar sin stora fotosamling som ska vara en av världens största.

ANNONS

Elton John och hans man David Furnish har en stor mastersuite inredd med sittmöbler och speglar på väggar och i taket. Till det finns också ett stort badrum inrett i mörkt trä och onyx, och walk-in-closets.

Apropå walk-in-closets så finns det flera stycken, där en av dem har utgång till en balkong med utsikt. Att det är gott om plats för skor och Elton Johns färgglada kläder är nog bra – han sägs äga över 250 000 par glasögon.

Fastighetsskatt på 700 000 kronor per år

Inredningen i bostaden skiljer sig markant mot hans färgsprakande och glittriga scenkläder, i hemma verkar han vilja ha det ljust och sobert.

Elton John har också tillgång till nio egna parkeringsplatser, flera vinlagringsutrymmen och andra lagringsrum i fastigheten. Det ska kosta nästan 90 000 extra i månaden.

Att bo som en världsstjärna kostar en bra slant, priset för våningen ligger strax under 50 miljoner kronor, men sen tillkommer en fastighetsskatt på 700 000 kronor varje år.

Bostaden säljs av Chase Mizell på Atlanta Fine Homes Sotheby’s International Realty.

LÄS MER:Skådespelaren Jim Carrey säljer sitt hus i Los Angeles

LÄS MER:Rod Stewart säljer sitt hus i Beverly Park efter 30 år

LÄS MER:Fredrik Eklund hyr ut sitt lyxhus i Beverly Hills

LÄS MER:Jennifer Lopez säljer sitt lyxhus i Bel Air

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS